Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Cedric Nuytinck eerste Vlaming op erelijst

Cédric Nuytinck (25) heeft zaterdagavond de 20ste editie van de Ostend Masters op zijn naam geschreven. In de finale nam de Oost-Vlaming met 4-1 de maat van de Zweed Kristian Karlsson (WR 24). Nuytinck is de eerste Belg sinds Jean-Michel Saive (in 2003 red.) die nog eens kon triomferen voor eigen publiek.

Geschreven door Ivan Crabbe

Nuytinck is met zijn 56ste  plaats de hoogst geplaatste Belg op de wereldranglijst. Hij was rechtstreeks gekwalificeerd voor de Masters. Robin Devos moest kwalificaties afhaspelen en schaarde zich met brio bij de acht wereldtoppers. Grotere verrassing: ook zijn broer en paralympisch kampioen Laurens mocht op zaterdagavond de arena in. Op weg naar glorie pakte hij onder meer de scalp van Martin Allegro (A4). De Duitser Bastian Steger, eindwinnaar vorig jaar, was de eerste horde voor Nuytinck. Het werd een bloedstollende thriller, waarin dat tikkeltje geluk vaak het verschil maakte. Uiteindelijk haalde onze landgenoot het met 11-9 in de belle. Het thuispubliek slaakte een zucht van opluchting, want de twee andere Belgen (Laurens en Robin Devos) gingen roemloos onderuit. Omar Assar (WR 23) kon tot ieders verbazing weinig tegenstand bieden voor Nuytinck. De Oost-Vlaming stoomde door naar de finale. Lei Kou en Kristian Karlsson streden om het andere finaleticket. Ze maakten er een prachtige show van en gaven het publiek met een zevende set de verwachte apotheose. Daarin toonde de Zweed zich toch net dat tikkeltje frisser. De Belgisch-Zweedse finale tussen Kristian Karlsson en Cédric Nuytinck was een spannend kijkstuk. Nuytinck leek evenwel lichtjes de betere en kwam na de derde set helemaal los. Karlsson moest alle zeilen bijzetten en uiteindelijk zijn meerdere erkennen na vijf sets. Een feestje barstte los en de eerste Vlaamse winnaar in de geschiedenis werd uitgebreid in de bloemetjes gezet. “Dit is een moment om te koesteren”, reageerde Nuytinck. “Met drie spelers uit de top-25 was het niveau heel hoog dit jaar. Het was een belangrijk toernooi om te zien waar ik stond voor de seizoensstart. Deze zomer heb ik door de Indiase competitie wel meer gespeeld en ik zie dat het wel in stijgende lijn gaat. Mijn doel was om één wedstrijd te winnen, ik had helemaal niet verwacht om ‘all the way’ te gaan. Dit is fantastisch voor het vertrouwen. Mijn knieblessure is ook voor negentig procent van de baan, ik ben dus helemaal klaar voor het nieuwe seizoen”, besluit de Belgische kampioen, die vandaag in actie komt op de Open van Bulgarije.

Devos wint dubbelspel

Bij de vrouwen ging de titel naar Daria Mityukova. Zij klopte Lisa Lung in de finale. Margo Degraef moest tevreden zijn met de derde plaats. In het dubbelspel pakten Lung en Degraef het zilver. In het mannen dubbel ging de titel verrassend naar Robin Devos en Martin Allegro. Het Belgische duo versloeg Lei Kou en Cédric Nuytinck in de eindstrijd. Het internationale toernooi van Oostende was ook dit jaar weer een groot succes. Jacques Denys en zijn team hebben nogmaals schitterend werk geleverd. We kijken al uit naar de editie van 2019!

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar