Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Boll imponeert, Belgen leveren hoopgevende prestatie

De Belgen hebben er geen top EK (18-23 september, Alicante) opzitten. Wel hoopgevend: Cédric Nuytinck, Robin Devos, Martin Allegro en Lisa Lung haalden de hoofdtabel in het enkelspel. De gemengde combinatie Lung-Nuytinck stelde teleur, met een uitschakeling in de round of 32.

Geschreven door Ivan Crabbe

Cédric Nuytinck had zijn zinnen gezet op dit EK. Na zijn titel in India en toernooiwinst in Oostende leek hij helemaal klaar om brokken te maken. De Oost-Vlaming mocht als reekshoofd de poulefase overslaan. Op de hoofdtabel mocht hij het opnemen tegen de Portugees Joao Geraldo, die door z’n kwalificatiepoule was geraasd. Al snel kwam Nuytinck in de problemen, twee sets gingen verloren. Onze Belgische kampioen vocht nog terug maar na zes sets zat zijn EK er al op. De titel in het enkelspel ging uiteindelijk naar de Duitser Timo Boll. Hij stuurde de Roemeen Ionescu met 4-1 wandelen in de finale en kon op 37-jarige leeftijd zijn zevende Europese kroon afhalen. Wat een fenomeen!
Het gemengd dubbelspel was ook geen succesverhaal voor Nuytinck. In de eerste ronde ging hij samen met Lisa Lung nipt met 2-3 onderuit tegen het Zweedse duo Moregard-Kallberg. “De ontgoocheling is groot, maar ik neem deze ervaring mee naar de volgende toernooien”, deelde de Belgische kampioen mee op zijn facebookpagina. Dinsdag spoelde Nuytinck zijn EK-kater door met een klinkende 3-0-zege tegen Chartres in de Franse competitie. Is de kentering al ingezet? Wie weet…

Stunt van Allegro
Nuytincks broeder Robin Devos vocht zich een weg naar de hoofdtabel op het Europees kampioenschap. Daarin bleek legende Dimitrij Ovtcharov een maatje te groot. In het dubbelspel ging de Antwerpenaar voor glorie met de Finse beer Olah Benedek. De start verliep vlot, maar in de eerste ronde waren de Hongaren Nandor Ecseki en Adam Szudi net iets te sterk. Dé Belgische prestatie van het EK kwam op naam van Martin Allegro. In de round of 64 veegde hij de vloer aan met de Kroaat Andrej Gacina (WR 46). De Zweed Jon Persson maakte in de volgende ronde al een einde aan het sprookje van de jonge Waal. Zijn maatje Florent Lambiet werd al uitgeschakeld in de kwalificaties.
Lisa Lung moest de kwalificaties doorspartelen in Alicante. Ze kon zich ondanks een nederlaag tegen de Spaanse Sara Ramirez toch nog plaatsen voor de hoofdtabel. Daarin botste ze op de latere Poolse winnares Li Qian (0-4-verlies). Margo Degraef, die te kampen had met een rugblessure, had het moeilijk op dit EK. In het enkelspel haalde ze haar niveau niet en werd kansloos uitgeschakeld in de kwalificaties. Het dubbelspel met Lisa Lung verliep veel beter. Op de hoofdtabel was het ervaren Oostenrijkse duo Jia-Solja net iets te sterk.
Met Robin Devos kwam de Antwerpse nog uit in het gemengd dubbel. De tweede kwalificatieronde was daar het eindstation. Afgelopen zondag vertrok Degraef op Erasmus naar Parma. In Italië zal ze in competitie uitkomen voor Genova. U kan al haar avonturen volgen op: https://margodegraef.wordpress.com/

 

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar