Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Belgische vrouwen pas vijfde in poulefase

De Belgische meisjes speelden een matige groepsfase op het WK teams in Halmstad. Na een vijfde plaats in de poule moeten ze nu strijden voor de plaatsen 37-48 in de tweede divisie. Colombia is vandaag om 10 uur de eerste tegenstander. Bij winst treffen Lung en co. opnieuw de Grieken, die hen in de poulefase konden verrassen.

Geschreven door Ivan Crabbe

Het op papier veel zwakkere Griekenland was zondag de eerste tegenstander van onze nationale vrouwenploeg op het WK teams in Zweden. Nathalie Marchetti begon sterk, maar in de volgende wedstrijd moest Lisa Lung verrassend het onderspit delven tegen Konstantina Paridi. Margo Degraef zorgde voor een gelijke stand, maar daarna ging Lung weer de mist in. Marchetti leek het tegen Paridi recht te trekken. Alleen was ze in de beslissende vijfde set niet op de afspraak en ging de zege met 2-3 naar Griekenland. Meteen balen voor onze meisjes. Tegen Argentinië werd de uitschuiver meteen rechtgezet: 3-2-overwinning. Ook het verrassend sterke Slovenië, dat later de groepswinst pakte, werd met dezelfde cijfers opzijgezet. Italië bleek een maatje te sterk voor onze speelsters.

Revanche tegen Griekenland?

De Belgische meisjes konden nog een gooi doen naar de derde plaats, maar dan moest Turkije gisteren wel voor de bijl. Met Hu Melek (WR 67) brachten de Turken een topper in stelling. Lisa Lung deed het uitstekend tegen deze ervaren speelster. Na een 2-0-voorsprong in sets leek alles in kannen en kruiken, maar dan verloor de Belgisch kampioene haar grip op de wedstrijd. Melek bleef cool en bracht Turkije op 1-0. Nathalie Marchetti had daarna weinig in te brengen tegen Yilmaz. Degraef gaf alles in de derde wedstrijd, maar ook zij ging nipt onderuit. Een vijfde plaats in de groep was dus het teleurstellende verdict. “We zijn ontgoocheld”, zei coach Nina Kolarova. “Tegen Griekenland verliezen we meteen een ontmoeting die we nooit hadden mogen verliezen. Het was een homogene groep, we kloppen nota bene de ploeg (Slovenië) die eerste eindigt. Ik heb mooie dingen gezien, maar ook veel fouten. We moeten ons nu concentreren op de nacompetitie. Er liggen zeker nog interessante wedstrijden in het verschiet, met de mogelijkheid om revanche te nemen tegen Griekenland.”

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar