Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Belgische jonkies tonen talent op dag twee

Op dag twee kon het echte werk beginnen voor de Belgische delegatie in Düsseldorf. We waren getuige van enkele mooie prestaties in de indrukwekkende speelzalen. De Duitsers hebben kosten noch moeite gespaard om van dit WK het succesvolste in de geschiedenis te maken.

Geschreven door Ivan Crabbe

Sabine Winter en Benedikt Duda zijn Duitse toppers in het gemengd dubbel. Met de steun van het thuispubliek hadden ze verrassend veel moeite met gelegenheidsduo Nuytinck - Lung. Het werd een spetterende wedstrijd die bol stond van de spanning en het spektakel. Het Belgische duo kreeg het zwaar, maar vond toch nog de veerkracht om in de beslissende set te zegevieren. Deze stunt kreeg echter geen vervolg. Mede door de vermoeidheid bij Lung werd er in de tweede ronde met 4-0 verloren van het ervaren Zweedse duo Karlsson-Ekholm. Ondanks de uitschakeling heeft dit dubbelpaar wel potentieel, benieuwd wat ze kunnen in andere toernooien. Robin Devos kwam met Margo Degraef in actie in het gemengd dubbel. Het Antwerpse duo botste meteen op Ho Kwan Kit en Lee Ho Ching uit Hong Kong, 0-4.

Geen Eline Loyen op dit wereldkampioenschap. Hierdoor moest Lisa Lung aan de slag met Margo Degraef in het dubbelspel. Na twee mooie overwinningen in de kwalificaties kondigde de eerste ronde zich als loodzwaar aan tegen Hoi Kem Doo en Lee Ho Ching uit Hong Kong. Het publiek in de tweede speelhal was meer geïnteresseerd in de tafel ernaast. Een hele groep Chinese fans troepten samen voor Liu Shiwen en Ding Ning (nummers 1 en 2 van de wereld bij de vrouwen). Na hun dubbelzege waren er de obligate handtekeningen en tv-interviews. Daarna ging de ‘storm’ liggen en begonnen onze Belgische meisjes aan hun match. Al snel was de routine zichtbaar bij het duo uit Hong Kong. Lung en Degraef konden wel vaak aanklampen maar moesten finaal toch na vier sets het hoofd buigen. Nathalie Marchetti ging er met haar Estse partner Petrova al uit in de laatste kwalificatiepoule.

Japanse wonderkind
Met hun tiende plaats op de tabellen in het mannendubbel wordt er wel wat verwacht van Robin Devos en Cédric Nuytinck. De twee ‘linkspoten’ mochten de kwalificaties overslaan en kwamen dinsdagmiddag het strijdtoneel binnen. Van de tegenstand twee Israëliers (Omri Ben Ari & Mathan Simon) moesten ze niet meteen schrikken. Na een moeilijke set liep het helemaal los en was de kwalificatie voor de tweede ronde een feit. Vandaag om 18u45 wachten de ervaren Wit-Russen Vladimir Samsonov en Pavel Platonov. Een goede test voor onze youngsters. Allegro en Lambiet zien we vandaag ook nog aan het werk. Zij nemen het op tegen Tianyi Jiang en Lam uit Hong Kong.

Nathalie Marchetti heeft de laatste weken een goede vorm te pakken. In Düsseldorf moest ze al aan de slag in kwalificaties van het enkelspel. Een blessure hinderde haar wat, maar ze kon toch vlot doorstomen naar de laatste kwalificatieronde. Daarin nam de speelster van P.W. Diest het op tegen de Italiaanse Colantoni, de killer van Margo Degraef. Het werd geen eenvoudige wedstrijd met wisselende kansen. Uiteindelijk kon Marchetti het laken naar zich toetrekken in de beslissende zevende set. Vandaag (11uur) wacht Lee Ho Ching uit Hong Kong. Lisa Lung mocht rechtstreeks naar de hoofdtabel. De Roemeense Elizabeta Samara, de Europees kampioene van 2015, wacht haar om 10 uur op.

Japan profileert zich meer en meer als grote rivaal van China. Een van de nieuwste wonderkinderen uit hun fabriek is de 13-jarige Tomokazu Harimoto. De nummer één in wording staat momenteel op plaats 69 in de wereld. Vandaag heeft de Cédric Nuytinck de eer om het tegen hem op te nemen in de eerste ronde van het enkelspel. Kan Cé verrassen? Zijn grote vorm van de laatste weken kan alvast helpen. De clash is om 15 uur te zien op tafel  drie (live op itTV). Florent Lambiet speelde een sterke kwalificatieronde. Wat is zijn beloning? Een haalbare wedstrijd in de eerste ronde tegen de Iraniër Noshad Alamiyan. Robin Devos mag om 17 uur zijn enkeltoernooi starten tegen de Zweed Par Gerell (WR 44).