Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

België walst over Roemenië

De Belgische mannen ontketenden een feestje in Waremme. Na een mooie teamprestatie werd Roemenië met droge 3-0-cijfers opzijgezet. Een cruciale overwinning in de EK-kwalificatiecampagne, vermits ook de tweede plaats recht geeft op rechtstreekse kwalificatie. Groepsleider Slovenië is op 2 oktober de volgende tegenstander.

Geschreven door Ivan Crabbe

De sporthal in Waremme is klaar om vanavond de Legends Tour (een competitie tussen oud-kampioenen met onder meer Jean-Michel Saive) te ontvangen. Gisteren mochten de spelers van onze nationale ploeg het ‘voorprogramma’ verzorgen. De EK-kwalificatiecampagne is nog maar toe aan de tweede wedstrijd. De Belgen verloren de eerste kansloos met 3-0 in Slovenië. Tegen Roemenië gingen ze voor eigen volk voluit voor die eerste zege. Cedric Nuytinck, Florent Lambiet en Robin Devos werden in stelling gebracht. Onze Belgische kampioen mocht openen tegen Hunor Szocs. Die toonde meteen z’n tanden en dwong Nuytinck terug. Na een ruime achterstand in set één vocht Nuytinck terug en haalde hem zelfs nog binnen met 11-9. Het publiek slaakte een zucht van opluchting. Het spektakel was nog niet voorbij, de tweede set was opnieuw een dubbeltje op z’n kant. Met een gelukje kon Nuytinck ook die pakken (13-11). Szocs vocht terug en kon nipt de derde set meegraaien. We leken naar een belle te gaan, maar weer sprak Nuytinck zijn vechtlust aan. Bij 10-7 voor de Roemeen leek de set verloren. Tot grote verbazing van het publiek stortte Szocs nog in en Nuytinck ging met de matchwinst aan de haal. Een sterk staaltje van mentale weerbaarheid! ‘Laat het volgende slachtoffer maar komen’, dacht het publiek. Ovidiu Ionescu, de Roemeense nummer één, moest even slikken tegen Lambiet. De Waal speelde ontzettend sterk en haalde vlot twee sets binnen. Daarna zakte het spelniveau en kon de Roemeen de bordjes gelijk hangen. Een spannende belle zat eraan te komen. Na een sterke start van Lambiet was het publiek al aan het dromen. Ionescu wou het feestje nog niet doen starten en kwam sterk terug. Bij 10-9 kreeg onze landgenoot een eerste matchpunt en kon dat meteen verzilveren. 2-0, België op rozen! Het was nu aan Robin Devos om de klus te klaren tegen veteraan Adrian Crisan. Al snel bleek duidelijk dat de oude knoken van de Roemeen niet opgewassen waren tegen het snelle agressieve spel van Devos. 11-4, 11-8 en dan? De grote vreugde-uitbarsting! Want ook de derde set was voor België. Onze ploeg zet een grote stap richting rechtstreekse kwalificatie voor het EK landenteams.

Zwart beest Slovenië

Robin Devos mocht het relaas doen van deze mooie interland. “De eerste wedstrijd was van cruciaal belang. Nuytinck is kalm gebleven en heeft het tactisch goed opgelost. Florent speelde ook een mooie match. Ik had al twee keer gespeeld tegen Crisan en toen ook gewonnen. Dus ik wist dat hij niet op zijn gemak ging zijn, maar dan nog moet je nog dat punt gaan maken. We zijn met de goede vorm van het WK naar hier gekomen. Ik had met de gewonnen titelmatch in Oostenrijk afgelopen weekend nog een extra boost gekregen en ben met een goede vorm aan de interland begonnen. Op papier was Roemenië sterker, maar vandaag stonden we er alle drie en hebben we de klus geklaard. We hebben nu een belangrijke zege beet in de EK-kwalificatie, maar we zijn er nog niet. Vorig jaar hadden we meteen tegen Slovenië gewonnen en daarna niet meer. Dus het blijft opletten. Als derde kan ook nog via barrage, maar dat willen we vermijden. Nu focussen op Slovenië, dat een beetje ons zwarte beest is. We gaan wel hard werken om ze deze keer wel te kloppen.”

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar