Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Irak 2022

De WTT Youth Contender Irak zit erop voor onze Belgen. Per Gevers en Tom Closset waren actief in Sulaymaniyah in het U15, U17 en U19-circuit. Voor Tom eindigde het tornooi in de 8ste finales en de kwartfinale. Per eindigde in de 8ste finales. 

Dag 1: 14 maart

U17 heren:
Tom Closset won zijn beide groepswedstrijden (3-0 en 3-1) en is geplaatst voor de volgende ronde. Daar werd hij vrijgeloot voor de eerste knockout ronde. In de 8ste finale zal Tom het opnemen tegen de Egyptenaar Badr Mostafa. Het werd een gelijkopgaande partij waarbij de sets verdeeld werden. De vijfde set moest bepalen wie zich voor de kwartfinale zou plaatsen. Die werd uiteindelijk door de Egyptenaar gewonnen met een spannende 13-15. Met 2-3 werd Tom uitgeschakeld. 

Per Gevers verloor zijn beide groepswedstrijden met 1-3 en is uitgeschakeld. 

Dag 2: 15 maart

U15 heren:
Per Gevers kwam in actie in groep 3 en ging vliegend van start in de eerste wedstrijd (3-0). De tweede groepswedstrijd werd verloren met 0-3 waardoor Per zich als 2de plaatst voor de knock-out ronde. Daar wacht morgen de Irakese thuisspeler Mohamed Thameur. 

U19 heren: 
Tom Closset kwam in actie in groep 2 en kon 2x erg vlot winnen met een 3-0 score. Tom plaatst zich als eerste voor de knock-out ronde. Tom werd in de eerste knock-out ronde vrijgeloot. Hij komt morgen in actie in de 8ste finales. 

Dag 3: 16 maart

U15 heren:
Per Gevers ging sterk van start tegen Mohamed Thameur in de eerste knock-out ronde. Met een 2-0 voorsprong nam hij de wedstrijd helemaal in handen. Uiteindelijk plaatste hij zich voor de 8ste finales met een 3-1 overwinning. Daar nam hij het op tegen de Irakees Amirparsa Masoumi. De eerste set ging naar de Irakees met 17-19 (!). Uiteindelijk werd Per uitgeschakeld met een 0-3 nederlaag. 

U19 heren:
Tom Closset neemt het in de 8ste finales op tegen de Kroaat Borna Petek. Tom ging het best om met de druk en won de wedstrijd met 3-0. Met setstanden 15-13, 14-12 en 11-6 plaatst hij zich voor de kwartfinale. Daar nam hij het op tegen de Iranees Mohammad Amin Samadi. De Iranees nam de wedstrijd direct in handen en stond zo 0-2 voor. Tom kon daarna tegen prikken, maar moest zich uiteindelijk verloren geven. Met een 1-3 nederlaag werd hij uitgeschakeld. 

Speler(s): 
Per Gevers
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 14 maart, 2022 tot zondag, 20 maart, 2022
Plaats: 
Suleymaniya
Opvolging: