Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Egypte 2023

Deze week (23-29 oktober) vindt de WTT Youth Contender plaats in Caïro (Egypte). Matt & Tom Closset zullen er voor de VTTL in actie komen. Op deze pagina kan u de belangrijkste resultaten terugvinden.

Enkelspel (U19, U17, U15 & U13)

Tom Closset kon zich voorbij de poulefase knokken bij de U17. In de 1/32ste finale was de Egyptenaar Noureldin Fouad de tegenstander. Een droge 3-0-zege was het resultaat. Yassin Gaber (Egypte) was in de volgende ronde een veel taaiere brok. Tom klampte aan, maar kon een 0-3-nederlaag niet verhinderen. Bij de U19 was de poulefase geen probleem voor Tom, twee vlotte zeges werden behaald. De medaillestrijd ging verder op woensdag. In de 8ste finale nam hij het  op tegen de Marokkaan Benchat. Het werd een heuse thriller die in de vijfde set beslist werd met 15-13, en dit in het voordeel van Tom. In de kwartfinale nam hij vlot de maat van de Egyptenaar Mostafa. Na een vlotte 3-0 zege wachtte in de halve finale de Hongaar Leis. In een spannende wedstrijd trok Tom  in 5 sets het laken naar zich toe. In de finale was de Egyptenaar Gamal de tegenstander. Deze bleek net iets sterker. Tom pakt hier opnieuw een mooie 2de plaats op een internationaal jeugdtornooi.

Bronzen plak voor Matt
Matt Closset moest optornen tegen sterke tegenstand bij de U15. Hij werd laatste in zijn poule en was daardoor uitgeschakeld. Bij de U13 liep het beter voor Matt. Hij werd zonder problemen eerste in zijn poule. In de kwartfinale was Bilel Zouitene (Algerije) de tegenstander. Het werd een mooie 3-1-zege voor Matt. In de halve finale wachtte de Chinees Wei Yijie. Zwaar, maar niet onhaalbaar. Matt vocht voor elk punt, maar moest toch plooien in vier sets. Het brons was een zeer mooie troostprijs. 

Speler(s): 
Matt Closset
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 23 oktober, 2023 tot zondag, 29 oktober, 2023
Plaats: 
Cairo