Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Ecuador 2021

4 Belgische deelnemers, 3 zilveren medailles, 2 gouden medailles en 1 debuut. De WTT Youth Contender in Ecuador was een groot succes voor onze delegatie. De spelers hadden veel moeite om zich aan te passen aan de omstandigheden, maar uiteindelijk het beste van zichzelf gegeven.  Met 5 medailles en 2 volledig Belgische finales mogen we van een groot succes spreken.

Voorbeschouwing:
Tom Closset
zal moeten meestrijden voor de eindzege in beide reeksen. 
Per Gevers moet vooral matchritme opdoen en proberen zo ver mogelijk te geraken. 
Ook Julie Van Hauwaert mag ambitieus zijn en zal moeten meestrijden voor de eindzege in beide reeksen. 
Hetzelfde geldt voor Sara Devos. We gaan met zelfvertrouwen naar Ecuador. 

Nabeschouwing:
Per Gevers had moeite om zijn niveau te behalen, maar werd uiteindelijk in de 8ste finales uitgeschakeld door de uiteindelijke eindwinnaar.
Tom Closset ging 2x onderuit tegen een sterke Diego Piguave, dec nummer 3 op de Pan-Amerikaanse Spelen. De weinige kleine kansen werden niet genomen. 
Julie Van Hauwaert heeft haar favorietenrol waargemaakt na een moeilijke start in Ecuador. Verloor enkel van Sara Devos.
Sara Devos had in het begin ook een moeilijke start, maar groeide doorheen het tornooi. Sara kon uiteindelijk het hoofd koel houden en 2 gouden medailles behalen. 

Tom en Per zullen deelnemen van 25 tot 27 oktober, daarna is het de beurt aan Sara en Julie. 

Dag 1: 25 oktober - Groepsfase U17

Enkel Ecuadoriaanse tegenstanders voor onze landgenoten bij de heren. 
Tom Closset nam het op tegen thuisspelers Henry Cordero en Henry Ibarra. Zoals verwacht had Tom weinig moeite in beide wedstrijden. Hij plaatst zich dan ook probleemloos voor de kwartfinales.
Per Gevers debuteerde op het WTT Youth tornooi tegen thuisspelers Diego Piguave en Joshua Robayo. Tegen beide spelers streed Per lang mee voor winst, maar op het einde van de sets waren het toch de Ecuadoranen die aan het langste eind trokken. Per is uitgeschakeld bij de U17 en kan zich nu focussen op de U15.

Dag 2: 26 oktober - Groepsfase U15 en U19

Per Gevers neemt ook deel aan het U15-circuit. Daar wacht thuisspeler Jean Bermeo en Colombiaan Diego Rodriquez. Tegen de Ecuadoriaan werd vlot gewonnen, met de Colombiaan had Per iets meer moeite. Met twee overwinningen plaatst hij zich voor de eerst knock-outfase. 
Tom Closset is ook actief in het U19-circuit. Ook hier wachten twee Ecuadorianen: Alex Gonzalez Benitez en Joseph Vasquez Hidalgo. Deze gingen beide met 3-0 voor de bijl. 
Ook in het U17-circuit kwam Tom Closset nog in actie. Met een 0-3 nederlaag ging hij voor de bijl tegen Diego Piguave, de Ecuadoriaan die ook van Per kon winnen.

Dag 3: 27 oktober - Knock-out fases U15 en U19

Per Gevers nam het in de 16de finales op tegen de Ecuadoriaan Juan Gonzalez. Na 5 spannende sets ging Per met de zege lopen. De 8ste finales werden echter wel het eindstation voor Per. Tegen de Rios Torres Enrique Yezue uit Puerto Rico werd verloren met 1-3. 
Tom Closset was vrijgesteld in de kwartfinale van het U19-circuit. In de halve finale moest hij voorbij de Ecuadoriaan Jeremy Cedeno. Al bij al een gemakkelijke zege voor Tom in deze wedstrijd waardoor hij de finale haalde van de U19. Daarin moest hij het opnemen tegen Diego Piguave, de speler die hij in de halve finale van de U17 verloren had. Tom startte dan ook zeker met de nodige revanchegevoelens en pakte vlot de eerste set. De tweede ging echter met 15-17 naar de Ecuadoraan en die nam vanaf dan het heft in handen. Ook deze keer bleek Diego jammer genoeg te sterk voor Tom. Toch kan Tom met een mooie zilveren medaille terug naar huis keren.

Dag 4: 28 oktober

Voor Per en Tom zit het tornooi er op. Vandaag kunnen Sara en Julie reeds opwarmen voor het echte werk dat voor hen morgen start. Zij nemen deel in zowel de U17 als de U19-reeks. We volgen ook hen van dichtbij uiteraard.

Dag 5: 29 oktober - Groepsfase en kwartfinale U17

Sara Devos neemt het in haar groep op tegen de Peruaanse Andrea Retamozo Poemape en thuisspeelster Fiorella Olaya. Ze kon beide wedstrijden met 3-0 winnen. Ook in de kwartfinale won ze haar wedstrijd met 3-0 tegen thuisspeelster Keimy Anchundia Leon. 
Julie Van Hauwaert komt uit tegen thuisspeelster Genesis Macias en de Guatemalteekse (uit Guatemala) Daniela Linares. Julie haar eerste groepswedstrijd werd gewonnen met forfait, de tweede wedstrijd ging erg vlot met een 3-0 overwinning. In de kwartfinale kwam ze tegen de Brazilliaanse Karina Shiray. Ze begon niet goed, maar kon zich herpakken. Met een 3-1 overwinning naar de halve finale.

Dag 6: 30 oktober - Groepsfase U19 en finaledag U17

Sara Devos komt in het U19-circuit uit tegen 3 thuisspeelsters: Sanmartin, Plaza en Cabrera. Haar eerste en laatste groepwedstrijd kon ze winnen met 3-1. Haar tweede wedstrijd verliep razendspannend. Met 11-9, 8-11, 11-9, 8-11 en 10-12 waren de verschillen klein, maar kon Sara niet aan het langste eind trekken. 
In het U17-circuit komt ze in de halve finale tegen thuisspeelster Angelica Arellano. Ze kon de wedstrijd winnen met 3-2 en zich zo plaatsen voor de finale. 
Julie Van Hauwaert komt in het U19-circuit uit tegen de Puerto Ricaanse Diaz en thuisspeelster Macias. Tegen Diaz verloor ze kansloos met 0-3. Macias gaf forfait.  
In het U17-circuit komt ze in de halve finale tegen thuisspeelster Fiorella Olaya. Met 3-0 werd er vlot gewonnen van de Ecuadoriaanse waardoor we een volledig Belgische finale kregen tegen vriendin Sara Devos. 

Finale U17-circuit: Sara Devos tegen Julie Van Hauwaert. De finale had zomaar in de topsportzaal in Leuven gespeeld kunnen worden. In Cuenca verliep de eerste set razendspannend: 14-12 voor Sara. Ook de tweede set ging naar Sara met 11-3. De derde set werd ook de laatste set: 11-8 en dus 3-0. Goud voor Sara Devos en zilver voor Julie Van Hauwaert in deze Belgische finale. 

Dag 7: 31 oktober - Finaledag U19

Sara Devos neemt het in de halve finale van het U19-circuit op tegen de Puerto Ricaanse Diaz. Met een 3-1 overwinning plaatst ze zich opnieuw voor de finale. Krijgen we opnieuw een Belgische f!nale?
Julie Van Hauwaert komt uit tegen thuisspeelster Plaza. In een spannende vijfsetter kan Julie het hoofd koel houden. We krijgen opnieuw een Belgische finale bij de dames! 

Finale U19-circuit: Opnieuw Sara Devos tegen Julie Van Hauwaert. Elkaar verrassen is haast onmogelijk wanneer je bijna dagelijks tegenover elkaar staat. De eerste set ging opnieuw naar Sara met 11-8. De tweede naar Julie met 9-11. 1-1, netjes verdeeld. In de derde set neemt Julie het spel in handen. Ze kan Sara onder druk zetten en haalt set 3 binnen met 3-11. Van een mentale dreun was er geen sprake. Set 4 verliep quasi andersom: 11-6 voor Sara. Niemand durfde nog een voorspelling te maken over de winnares van het U19-circuit. De vijfde en beslissende set ging gelijkopgaand, maar uiteindelijk bleek Sara sterker dan Julie. De vijfde set werd binnengehaald met 11-8. Opnieuw Goud voor Sara Devos en opnieuw zilver voor Julie Van Hauwaert in de tweede Belgische finale. Belgisch tafeltennis werd stevig gepromoot in Zuid-Amerika. 

 

Speler(s): 
Per Gevers
Sara Devos
Tom Closset
Julie Van Hauwaert
Coach(es): 
Yannick Vostes
Carlo Agnello
Datum: 
maandag, 25 oktober, 2021 tot zondag, 31 oktober, 2021
Plaats: 
Cuenca