Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

NG-criterium Tecemo

Datum: 
zondag, 14 mei, 2023
Plaats: 
Statielei 72B - 2640 Mortsel

Afgelopen zondag (14 mei) werd er gestreden voor de titels in het NG-criterium van Tecemo. Filip Laermans (mannen) en Françoise Meulemans (vrouwen) gingen uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal.

Er waren in totaal 14 deelnemers voor het NG-criterium van Tecemo, zeven mannen en zeven vrouwen. Aangezien er geen aangesloten spelers waren, werden er twee reeksen opgemaakt. Het was leuk om vast te stellen dat er enkele volleyballers van Cantincrode (Mortsel) hun tafeltenniskunsten kwamen testen. 

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen werd er gespeeld in één poule van zeven spelers, waardoor alle deelnemers een gelijk aantal (6) wedstrijden kon afwerken. De sfeer zat er goed in: er werd geconcentreerd en fair gespeeld. Niet zelden werd er hartelijk gelachen bij sommige punten.

Bij de mannen toonde Filip Laermans zich overduidelijk de sterkste. Tristan Alluyn, die duidelijk ook al over veel tafeltenniservaring beschikte, kaapte de tweede plaats weg. Mateo Embrechts en Karel Debor, beginnende spelers bij respectievelijk Nodo en Borsbeek, speelden onderling de spannendste wedstrijd, die uiteindelijk in het voordeel van Karel werd beslecht. Niklaas Deboutte is een padelspeler en had hierdoor ook wel een goed balgevoel, dat kon hij verzilveren met een derde plaats. De pure recreanten (Erik en Stephan) zorgden voor de leuke sfeer tijdens de wedstrijden.

Françoise Meulemans toont haar klasse
De vijf speelsters van volleybalclub Catincrode wilden onder elkaar graag uitmaken wie de beste was. Die eer ging uiteindelijk naar Annemie Willemoens. Françoise Meulemans en Eva Chardon waren te hoog gegrepen. Zij mochten onder elkaar strijden voor de titel. Beide speelsters maakten er een mooie wedstrijd van, maar Françoise was toch net dat tikkeltje beter!

Het tornooi werd afgesloten met een wedstrijd tussen de beide poulewinnaars. Filip had het even moeilijk, maar kon toch nog met 3-0 zegevieren. Gefeliciteerd Filip en Françoise en bedankt aan alle andere deelnemers voor deze mooie dag vol tafeltennisplezier!!

Meer info: 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN