Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

NG-criterium QLT Gent

Datum: 
zondag, 2 april, 2023
Plaats: 
Johannes Hartmannlaan 4 - 9040 Sint-Amandsberg

Het NG-criterium in QLT Gent (2 april) was een groot succes (20 deelnemers). De eindzege ging uiteindelijk naar Luc Kesbeke. In een spannende finale versloeg hij Koen De Baets.

De opkomst was groot voor het NG-criterium van QLT Gent. 20 spelers daagden afgelopen zondag op om te strijden voor die felbegeerde titel. Er werd gespeeld in één reeks en de deelnemers werden onderverdeeld in vier poules van vijf. We konden reeds mooie rally's zien tussen deze beginnende spelers.

Tristan Alluyn, Koen De Baets, Kristof Ozog en Luc Kesbeke waren de groepswinnaars. Ze verloren alle vier geen enkele wedstrijd. Tristan Alluyn lootte Luc Kesbeke in de halve finale. Koen De Baets keek Kristof Ozog in de ogen. Weinig spanning in deze wedstrijden. Luc en Koen gingen vlot met de overwinning aan de haal en troffen mekaar logischerwijs in de finale.
Die eindstrijd bracht wel het verhoopte spektakel. Luc verdedigde erop los en Koen zocht naar de opening. Het was Koen De Baets die een 2-0-voorsprong nam in sets. Match gespeeld? Dat was buiten Luc gerekend. Hij bleef knokken en kon nipt de derde set binnenhalen. Na een grote achterstand kon Luc opnieuw terugvechten in set vier en hij kon zelfs nog een belle uit de brand slepen. Wat een strijdlust! In de belle werd het opnieuw een dubbeltje op zijn kant. Koen De Baets kreeg enkele matchpunten, maar kon ze niet benutten. Uiteindelijk was het toch Luc Kesbeke die aan het langste eind trok. Wat een mooie finale om de dag af te sluiten. Tristan Alluyn legde uiteindelijk beslag op de derde plaats en mocht mee op het podium kruipen.

Alle actie was trouwens live te bekijken op de Facebookpagin van QLT Gent. U kan de belangrijkste wedstrijden altijd daar nog eens herbekijken.  

 


LOGO SPORT VLAANDEREN