Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

NG-criterium Hoeselt

Datum: 
zondag, 5 november, 2023
Plaats: 
Catsbeekstraat 20, 3730 Hoeselt

Afgelopen zondag vond het NG-criterium van Hoeselt plaats. Er waren 16 inschrijvingen uit alle hoeken van Vlaanderen. Het werd een gezellige dag voor onze startende tafeltennissers. Ahmed Hammad (Wielsbeke) ging uiteindelijk met de eerste plaats lopen.
 
TTC Hoeselt organiseerde vandaag voor de eerste keer het NG-criterium. Er schreven zestien deelnemers in afkomstig uit de provincies Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en zelfs één deelnemer uit West-Vlaanderen. Er werd gespeeld in twee poules van acht gespeeld, zodat iedereen alvast zeven matchen kon spelen. Nadien zouden beide poules elkaar verder bekampen. Uiteindelijk waren er twee afwezigen, die gelukkig verspreid zaten over de twee poules.
In de eerste poule was het snel duidelijk dat het voor de overwinning zou gaan tussen Nick Aerts, Ahmed Hammed en Nouresco Corneliu. De laatste drie speelrondes zouden duidelijkheid brengen. Eerst won Ahmed Hammed tegen Nouresco Corneliu. Corneliu versloeg Aerts en in de laatste match van de poule stond er geen maat op Hammed Ahmed. Ahmed stootte als poulewinnaar door naar de finale. 
In de tweede poule bleven Frank Talboom en Sara Verrelst lang ongeslagen, maar in het onderlinge duel was Talboom de sterkste in vier sets.
Na het maken van een groepsfoto werden de resultaten van de poules bekendgemaakt en werden de laatste wedstrijden afgeroepen.  De eerste van poule 1 speelde tegen eerste van poule 2, alsook de 2de, 3des tot en met de 7des.
Voor de derde plaats werd gespeeld tussen Nouresco Corneliu en Sara Verhelst. De eerste twee sets werden met twee punten verschil nipt gewonnen door Corneliu. In set 4 sloeg Sara terug met 11-5-winst, maar in de vierde set moest Sara de duimen leggen met alweer twee punten verschil.
De finale ging tussen Ahmed Hammad en Frank Talboom. Frank weerde zich sterk, maar moest toch met 3-0 de duimen leggen tegen Ahmed. Ahmed is de terechte winnaar die op de hele dag slechts één set verloor.
Proficiat aan het podium (Ahmed, Frank en Corneliu), alsook aan alle deelnemers die zeven wedstrijden hebben kunnen spelen.

Einduitslag
 

1.    Hammad Ahmed (Wielsbeke)
2.    Talboom Frank (Aarschot)
3.    Nourescu Corneliu (Sukarti)
4.    Verrelst Sara (Walem)
5.    Aerts Nick (Walem)
6.    Van den Bergh Jorn (Brasgata)
7.    Hertogs Jeroen (Individueel)
8.    Pauwels Luc (Westel)
9.    Laermans Filip (Individueel)
10.    Meulemans Françoise (Individueel)
11.    Vrancken Dirk (Individueel)
12.    De Bousser Gerrit (Brasgata)
13.    Vanhaeren Jurgen (Rijkel-Borgloon)
14.    Liekens Wouter (Peer)