Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Eurominichamps 2019

Op basis van de Belgische Youth Ranking worden spelers afgevaardigd naar de jaarlijkse Eurominichamps, de officieuze Europese Kampioenschappen voor Miniemen geboortejaar 2007 en 2008. De officiële EJK starten pas vanaf kadet.

Vier Vlaamse spelers, 2 meisjes en 2 jongens wisten zich te kwalificeren. Lessia, die geboren is in 2009, zal moeten opboksen tegen dikwijls oudere speelsters, maar als flinke grote préminiem zal zij daar wel haar mannetje staan. Evy, Vitja en Per nemen deel in hun eigen leeftijdscategorie. We hopen dat enkelen kunnen doorstromen naar de hoofdtabel, maar met de sterkste Europeanen aanwezig kan je dat nooit zeker zeggen en is het toch wat afhankelijk van de poules. Op vrijdag 23/08 worden twee fases gespeeld, telkens in een poule. Op zaterdag 24/8 wordt er eerst nog in poules en nadien in tabellen verder gespeeld. https://www.eurominichamps.com/en/horaire-general/

Meer info volgt later. Veel succes aan onze spelers!

Resultaten dag 1:

Lessia en Evy konden hun eerste poule overleven maar kwamen niet voorbij de tweede horde. Morgen spelen ze verder in het consolatietornooi.

Vitja kon in zijn beide poules op dag 1 telkens net de laatste plaats (en uitschakeling) vermijden. Morgen speelt hij nog 2 opeenvolgende zware poules om zo de hoofdtabel (top 32) te proberen behalen.

Per had een uitstekende dag en eindigde in beide poules op de tweede plaats. Ook voor hem wachten morgen nog 2 opeenvolgende poules om te proberen de hoofdtabel te behalen.

Resultaten dag 2:

Lessia won in het consolatietornooi 1 wedstrijd in haar poule. Evy kon 2 wedstrijden winnen, van een meisje uit Litouwen en een meisje uit Estland. Het was zowel voor Evy als Lessia net onvoldoende om nog verder door te stoten. In elk geval een geweldige ervaring op het hoogste Europese niveau, overigens nog aangevuld met spelers uit Japan, de USA, ... Lessia kon volgend jaar nog eens in de jongste leeftijdscategorie deelnemen als ze zich weet te plaatsen. Evy kan eventueel nog deelnemen in de oudste categorie als ze zich weet te kwalificeren.

Vitja had op de eerste dag onder zijn niveau gespeeld en kwam daardoor op dag 2 in een poule des doods terecht met de Tsjech Jan Skalda en de Fransman Romain Allaire. Vitja speelde een pak beter dan op dag 1 maar verder dan setwinst tegen Jan Skalda kwam hij niet. De Tsjech zijn parcours eindigde uiteindelijk in de 1/4 finale en de Fransman sneuvelde pas in de 1/2 finale. Nadien speelde Vitja nog in de consolatie maar hij werd uitgeschakeld in de poule. 

Per speelde in zijn 3de poule een uitstekende eerste match waarbij hij 3-0 won van de Slovaak Kiraly. In zijn tweede match, tegen een op papier mindere speler, werd het nog even spannend. Hij moest slechts 1 set pakken om eerste in de poule te eindigen maar Per hield het spannend door de eerste 2 sets te verliezen en ook de 3de set leek een maat voor niets. Gelukkig kon Per net op tijd het tij keren en de eerste plaats in de poule verzekeren. In zijn 4de en laatste poule bleken een Roemeen en een Slovaak toch iets te sterk.

Resultaten dag 3:

Op de 3de en laatste dag kwam enkel Per nog in actie in het consolatietornooi. In de 1/16de finale nam hij het op tegen de Spanjaard Carrera. Een slechte start bracht hem in de problemen maar bij een 0-2 achterstand haalde Per zijn beste tafeltennis boven en sleepte hij een belle uit de brand. Daarin startte hij ook uitstekend maar uiteindelijk verloor hij met het kleinste verschil en hierdoor eindigde ook zijn tornooi.

Afbeelding(en): 
EMC 2019 team VTTL
Speler(s): 
Evy Vandecasteele
Lessia Lewyckyj
Per Gevers
Vitja Lutsenko
Coach(es): 
Jo Willems
Pieter Geerts
Datum: 
vrijdag, 23 augustus, 2019 tot zondag, 25 augustus, 2019
Plaats: 
Schiltigheim
Opvolging: