Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaamse Jeugdkampioenschappen

Datum: 
vrijdag, 11 november, 2016
Plaats: 
Sportcentrum Sint-Pieter, Olympialaan 10, 3800 Sint-Truiden

De Vlaamse Jeugdkampioenschappen anno 2016 zitten er weer op. Vorig jaar was het verschil tussen het nummer 1 en 2 slechts 2 punten. En ook dit jaar was het ongemeen spannend. Het verschil dit jaar tussen het nummer 5 en 1 was in totaal slechts 17 punten. En dan te weten dat het nummer 5 (OVL) maar liefst 3 spelers te kort kwam, en ook bij het nummer 4 (VLB) ontbrak 1 speelster (met Lisa Lung zeker niet de minste, maar die had internationale verplichtingen). Het had dus heel anders kunnen uitdraaien.

Soit, daar kunnen de andere provincies uiteraard ook niets aan doen, dus de strijd woedde hevig. Individueel was iedere provincie minstens 1 keer aan het feest. Voor Limburg Kempen pakte Maria Kovtoun de gouden medaille. Bij Oost-Vlaanderen zorgde Anouk Beniers voor de titel. De overige drie provincies pakten elk zelfs 2 titels. Vlaams-Brabant en Brussel zegevierde met Tom Closset en Emily Moeys. Antwerpen deed het met Olav Kosolosky en Laurens Devos. En West-Vlaanderen pakte de prijzen met Felix Cuvelier en Liya Bouwens.

Titels en podiumplaatsen maakten weinig duidelijk. Het was dan ook nagelbijtend afwachten op de prijsuitreiking van de algemene provincie-beker. Welke provincie had het dit jaar het beste gedaan? Oost-Vlaanderen op 5, Vlaams-Brabant en Brussel op 4, daarna kwam Limburg-Kempen en dus was het ook dit jaar weer de traditionele top 2? Maar de volgorde? Opnieuw was het verschil slechts twee punten, net zoals vorig jaar. Kon Antwerpen de rollen deze keer omdraaien? Het verdict was hard, want voor het tweede jaar op rij stond Antwerpen niet op het hoogste schavotje. West-Vlaanderen vierde opnieuw en pakte zo voor het vierde jaar op rij de titel.