Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

TOP 12

Datum: 
zondag, 7 mei, 2017
Plaats: 
Louvain La Neuve

Mooie resultaten op het TOP 12 evenement in Louvain La Neuve al moet gezegd dat onze Waalse vrienden nog betere uitslagen konden voorleggen.

Bij de junioren jongens een verrassend sterke Aneca Basten met een 9de plaats. Laurens Devos won het hele jaar alles maar moest op het TOP 12 zijn meerdere erkennen in Valentin Pieraert. Bij de meisjes junioren was het Lisa Lung die vrij vlot de overwinning binnen haalde. De volgende Vlaamse vinden we terug op plaats 9 met Emily Moeys. 

Bij de cadetten jongens werd veel verwacht van Olav Kosolosky na zijn schitterende resultaten de laatste weken. Olav speelde het hele tornooi op een hoog niveau maar kon het net niet afmaken in de finale tegen Adrien Rassenfosse. Hij verloor deze finale met 3/2. Bij de meisjes Cadetten vonden we vooral een zeer sterk spelende Liya Bouwens terug op een 4de plaats. 

Bij de miniemen jongens konden we enkel rekenen op Felix Cuvelier. Hij deed het zeker niet onaardig met een knappe 4de plaats in de totaalstand. Bij de meisjes hadden miniemen hadden we meer ijzers in het vuur. Sara Devos verloor de finale, terwijl Julie Van Hauwaert beslag kon leggen op de 3de plaats. In deze reeks vonden we gelukkig al wat meer Vlaamse spelers terug (6).

Bij de preminiemen nestelde Siebe De Winter zich knap als 1ste jaars op plaats 4. Tom Closset moest enkel de duimen leggen voor een heel sterk spelende Xavier Watts. Van deze 2 heren gaan we nog horen in de toekomst. Ook bij de meisjes preminiemen 2 Vlaamse meisjes in de top 4 met Maria Kovtoun (3) en Maithe Belmans (4). Ook hier 6 Vlaamse spelers aanwezig.

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar