Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Top 12 jeugd nationaal

Datum: 
zondag, 8 mei, 2022
Plaats: 
Louvain-La-Neuve

Zondag werd er hevig strijd geleverd voor de titels op de Top 12 jeugd in Louvain-la-Neuve. Bij de juniores maakten Tom Closset en Sara Devos hun favorietenrol waar. Broer Matt maakte het feestje bij de familie Closset compleet door bij de miniemen te triomferen.

De Belgische top bij de jeugd was afgezakt naar Louvain-la-Neuve voor de Top 12. Bij de allerjongsten - de preminiemen in dit toernooi - ging de titel bij de meisjes naar Yasmine Coryn (Somzee). Cato Verleye (Zandvoorde) ging met het zilver lopen. Antoine Leleux (Astrid) was de beste preminiem bij de jongens. Bryan Zhang (Merelbeke) speelde een mooi toernooi en legde beslag op de derde plaats. Bij de meisjes miniemen waren alle ogen gericht op Kathe De Meyer (B6). Zou ze haar favorietenrol kunnen waarmaken? Haar poule won ze alvast met verve. In de andere poule werd er zwaar gebikkeld voor die eerste plaats. Alicia Warrand kon die uiteindelijk met een beter setgemiddelde veroveren. Kathe De Meyer had het bijzonder zwaar in de halve finale. Lilly Vandenbulcke bleek een heel taaie klant. Pas na een felbevochten vijfsetter kon de topfavoriete het laken naar zich toe trekken. Een zinderende finale leek eraan te komen, maar niets was minder waar. De Meyer raasde autoritair naar de titel. De tweede plaats was voor Alicia Warrand.

Brons voor Per Gevers
Matt Closset (C0) is de nieuwe VTTL-topper van de familie Closset. Van waar haalt vader Closset, voormalig lid van de nationale ploeg, toch al die goede spelers? De jonge Closset was alvast een van de favorieten bij de miniemen jongens. Jamie Eling hield Closset wel op sets van de eerste plaats in zijn poule. Een sterke prestatie van Eling, van hem gaan we zeker nog horen. Jammer genoeg eindigde zijn toernooi in de halve finale, maar hij kon wel nog beslag leggen op het brons. Closset moest het in de strijd voor goud opnemen tegen Sam Fransquet (C4). Matt was outstanding en maakte het af in drie sets. Bij de cadetten meisjes stond er geen maat op Lilou Massart (B0). Zij veegde de vloer aan met al haar tegenstandsters. Bij de cadetten jongens zagen we een mooie strijd tussen B-spelers. Vitja Lutsenko en Per Gevers gaven het beste van zichzelf in deze reeks. Voor Vitja zat er net geen medaille in, Per ging met brons naar huis. De titel was voor Charles Janssens van Neufvilles Senne.

Duel Laffineur-Closset
Bij de meisjes juniores waren alle ogen gericht op Sara Devos en Julie Van Hauwaert. Beide speelsters staan op de wereldranglijst nu ook in de top 300, dat bracht toch de nodige verwachtingen met zich mee. Devos en Van Hauwaert troffen elkaar meteen in de poule. Devos toonde zich de sterkste. Beide halve finales waren zwaar voor onze VTTL-toppers. De gedroomde finale kwam er uiteindelijk wel uit. Opnieuw was Sara Devos de betere. Na vier felbevochten sets moest Van Hauwaert tevreden zijn met zilver. Bij de jongens juniores leek een finale tussen Louis Laffineur en Tom Closset de normaalste zaak van de wereld. Beide spelers raasden door hun poule. De finale Laffineur-Closset kwam er ook, er was eerst een 2-1-voorsprong in sets voor Laffineur. Closset vocht terug en haalde de cruciale vierde set binnen. In de vijfde set stond er geen maat meer op Closset. Opnieuw een mooie toernooizege voor de Closset familie!

In de bijlage onderaan de pagina kan u de volledige uitslag van de Top 12 jeugd vinden, alsook de nieuwe Youth ranking. 
 

Meer info: