Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Togami verlengt U21 titel

Vandaag werden de titels in de U21 competities uitgedeeld. Het waren zoals gebruikelijk de Aziaten die de plak zwaaiden. Shunsuke Togami (Japan) greep het goud bij de mannen, Youjin Kim (Zuid-Korea) triomfeerde bij de vrouwen.

Geschreven door Ivan Crabbe

In de halve finales was het al Azië wat de klok sloeg. Rares Sipos (Roemenië) en Andrei Putuntica (Moldavië) waren de vreemde vogels. Enkel Putuntica schopte het tot de finale. Daarin kruiste hij de degens met titelverdediger Shunsuke Togami. De vinnige Japanner was ronduit indrukwekkend doorheen het hele toernooi. Kon hij z’n suprematie bekronen met een nieuwe titel?
Het was de Moldaviër die een uitstekende start nam. Hij kwam zelfs 2-0 voor in sets. Togami wanhoopte niet en nipt de derde set binnenhalen. De ommekeer was in zicht, want set vier ging vlot naar de Japanner. In de belle was er geen houden meer aan. Togami snelde naar zijn twee U21 titel op rij in De Haan. “Ik voel me geweldig”, reageerde Togami. “Wanneer ik 2-0 in sets achter kwam bleef ik nog altijd geloven in de overwinning. Uiteindelijk heb ik op het einde nog kunnen toeslaan. Een titelverlenging was mijn doel en ik heb dat nu bereikt. In de toekomst hoop ik nummer één van Japan.”
Harimoto!! Here he comes…..

Indische sensatie
Bij de vrouwen kregen we een duel tussen Youjin Kim (Zuid-Korea) en dé sensatie van het toernooi Ayhika Mukherjee. De Indische was deze week de ‘angstgegner’ van alle toppers in De Haan. Het werd een intrigerende wedstrijd tussen twee verdedigsters. We kregen veel ‘kapwerk’ te zien. Af en toe zagen we ook enkele aanvallende slagen. De Zuid-Koreaanse kon redelijk goed omgaan met het spel van de Indische en kon haar wil opleggen. Het bleef weliswaar spannend, maar in de vierde set koos Kim het ruime sop en was de toernooizege een feit. “Ik ben heel gelukkig”, zei Kim achteraf. “Dit is mijn eerste U21 toernooizege op het internationale circuit. In de toekomst hoop ik ook bij de seniores gensters te slaan.”