Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Internationaal jeugdtornooi Grand Est

Mooie resultaten op het internationale jeugdtornooi van Grand Est!

Op het tornooi van Grand Est wist de Vlaamse tafeltennisliga heel wat knappe ereplaatsen te veroveren. In de reeks 2008-2009 knokte Vitja Lutsenko zich naar een 4de plaats in de poule. In de kwartfinale waren er zeker kansen maar uiteindelijk ging deze verloren. Na nog 2 mooie en sterke wedstrijden eindigde Vitja op een 5de plaats op 20 deelnemers.

In de leeftijdsreeks hoger deden er 2 Vlaamse -12 jarigen mee. Michiel Nijst had wat last van plankenkoorts en begon eerder twijfelend aan zijn eerste dag. Tijdens dag 2 ontbond hij echter al zijn duivels en won hij bv. van de nummer 1 van de preminiemen uit België. Het was echter te laat om nog mee te doen voor het podium. Michiel eindigde uiteindelijk op een 8ste plaats in zijn poule. Tijdens de wedstrijden voor de plaatsen haalde Michiel opnieuw een degelijk niveau en legde hij beslag op de 15de plaats op 23 deelnemers.

Siebe De Winter begon sterk aan het tornooi en won enkele belangrijke wedstrijden. Gaandeweg begon hij echter ook enkele nipte wedstrijden te verliezen (2x matchballen tegen 2 spelers). Op het einde van de poule bleek het een heel telwerk voor de organisatie omdat maar liefst 5 spelers met evenveel punten eindigden. Siebe trok aan het kortste eind en eindigde daardoor 10de op 11 deelnemers in zijn poule. Wint hij 1 wedstrijd meer...wat zeker kon gezien de verschillende 5 setters, dan eindigde hij in de top 4. Uiteindelijk wist Siebe daarna op tabel al zijn wedstrijden nog makkelijk te winnen en eindigde hij op plaats 17 van de 23 deelnemers.

Tom Closset won vorig jaar dit internationale tornooi en had daar ook dit jaar zijn zinnen op gezet. Tom deed het voortreffelijk in de poule maar verloor toch verrassend 1 wedstrijd tegen een Luikse speler. Op weg naar de finale speelde Tom heel sterk. In de finale echter stokte de machine op 1/0 en 10/6. Tom verloor deze set nog en kon daarna geen vuist meer maken. Hij eindigde op een 2de plaats op 13 spelers.

Met Sara Devos en Julie Van Hauwaert ga je altijd voor hoogste op dit soort van evenementen. Tijdens de poules maakten ze allebei hun status waar al had Julie het heel moeilijk tegen Louise Saguet (Grand Est). Ze won zeer nipt deze wedstrijd in 5 sets. Voor Sara leek er geen vuiltje aan de lucht tot de halve finale. Na het verlies van de eerste set kreeg ze haar niveau niet meer omhoog getrokken. Sara kon geen vuist maken en ook in de wedstrijd om het podium zagen we niet de beste Sara terug. Sara eindigde ondankbaar 4de op 22 deelnemers. Een spijtige zaak na een zeer sterke poulefase.

Tijdens de kwartfinale en halve finale speelde Julie 2 zeer sterke wedstrijden waarbij ze de tegenstander geen enkele moment in de wedstrijd liet komen. In de finale betaalde Julie echter leergeld. De scheidsrechter vroeg om haar shirt te wisselen en dit verstoorde, samen met het licht op de tafel haar evenwicht. Julie kon dit mentaal niet verkroppen en verloor kansloos tegen dezelfde Louise Saguet vanuit de poule. De omstandigheden zitten niet altijd mee.

Als laatste deed Elijah Rivera Lafargue een gooi naar de eeuwige roem. Elijah had het moeilijk op dag 1 maar knokte zich in het tornooi met enkele goede wedstrijden. Op dag 2 ging hij verder door op dit elan waardoor hij uiteindelijk door zijn poule raakte. In de kwartfinale was de winnaar van de andere poule te sterk. Elijah kon uiteindelijk geen wedstrijd meer winnen maar eindigde knap op plaats 8.

Conclusie: vele mooie ereplaatsen maar de kers op de taart ontbreekt! 

Afbeelding(en): 
Speler(s): 
Elijah Rivera Lafargue
Julie Van Hauwaert
Michiel Nijst
Sara Devos
Siebe De Winter
Tom Closset
Vitja Lutsenko
Coach(es): 
Carlo Agnello
Pieter Geerts
Datum: 
zaterdag, 13 januari, 2018 tot zondag, 14 januari, 2018
Plaats: 
Pont-à-Mousson: Centre des sports Bernard Guy
Opvolging: 

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar