Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WK jeugd 2021

Het WK jeugd in Portugal zit erop voor onze Belgen. Bij de junioren heren kwamen Olav Kosolosky en co uit tegen het ijzersterke Rusland. Na een moeilijke wedstrijd bleken de Russen te sterk. Ook Tom Closset kwam in actie op het WK jeugd. Hij behaalde een heel goed resultaat in de 8ste finales, maar stelde teleur in de kwartfinale tegen Yong Izaac Quek. Het was vooral jammer dat hij geen reactie in huis had en daardoor de wedstrijd liet schieten. 

Voorbeschouwing:
België: We plaatsen ons direct voor de kwartfinale van het WK, maar komen uit tegen Rusland met spelers als Sidorenko en Grebnev. Een moeilijke wedstrijd om ons te plaatsen, maar als iedereen zijn niveau kan overstijgen zit er iets in. 
Tom Closset: Het is de ambitie van Tom om de top 8 te behalen, een plaats in de kwartfinale. 

Na het WK te Houston, gaat deze week het WK voor Jeugd door in Portugal. Slechts een heel beperkt aantal landen/spelers mogen meedoen. Bij de jongens U19 kon de Belgische ploeg zich plaatsen. Olav Kosolosky, Adrien Rassenfosse, Nicolas Degros en Louis Laffineur komen op dag 1 direct in actie. In de kwartfinale nemen ze het op tegen Rusland, maar dat bleek ook direct het eindstation. 
Louis Laffineur verloor met 0-3 tegen Vladimir Sidorenko. 
Olav Kosolosky begon sterk en kon de eerste set binnenhalen, maar verloor met 1-3 tegen Maksim Grebnev.
Nicolas Degros moest zich in een spannende wedstrijd uiteindelijk gewonnen geven met 2-3 tegen Damir Akhmetsafin. Exit België. 

Later deze week ook de strijd in het enkel- en dubbelspel. Daarbij komt ook Tom Closset nog in actie in de U15-reeks.

4 december 

Heren dubbel U15;
Tom Closset en David Szantosi lootte het Russische duo Koniukhov/Vinogradov in de kwartfinales. In een spannende wedstrijd trokken ze aan het kortste eind. Een 1-3 nederlaag na spannende setstanden: 8-11, 11-2, 10-12 en 12-14. Einde van het tornooi in het dubbel voor Tom en David. 

Mix dubbel U15:
Tom Closset en Sara Tokic kwamen in de eerste ronde uit tegen het duo Yu-an Chang en Pu-Syuan Cheng, maar verloren tamelijk kansloos met 1-3. Het duo is uitgeschakeld.

Heren dubbel U19:
Adrien Rassenfosse en Louis Laffineur namen het op tegen Taiwo Mati en Carlos Fernandez in de 8ste finales, maar moesten forfait geven. 

Mix dubbel U19:
Adrien Rassenfosse en Ozge Yilmaz kwamen uit tegen Beixun Zeng en Yangchen Wu. Ze verloren nipt met 1-3 en zijn dus uitgeschakeld. 
Louis Laffineur en Yi-chen Hsu mochten het normaal opnemen tegen Eduard Ionescu en Ioana Singeorzan, maar ze moesten forfait geven. 

5 december

Heren enkel U19:
Adrien Rassenfosse nam het op tegen de Portugees Goncalo Gomez. De sets werden netjes verdeeld tot 2-2, daarna nam Adrien het spel over en trok aan het langste eind met een 4-2 overwinnning. Hij plaatst zich voor de 8ste finales. 
Louis Laffineur mocht het opnemen tegen de Chinees Beixun Zeng. Louis verloor met 2-4 en is dus uitgeschakeld in Portugal. 

6 december - 8ste finales

Heren enkel U15:
Tom Closset was vrij in de eerste ronde en mocht zich opmaken voor een duel tegen de Rus Roman Vinogradov. Geen verschil in de eerste 2 sets, 1-1. Daarna nam Tom de wedstrijd in handen. Met een vlotte 4-1 overwinning plaats hij zich voor de kwartfinale, het doel van het WK voor Tom. Morgen kan hij er een erg succesvol WK van maken tegen de winnaar van het duel Quek -  Abiodun. 

Heren enkel U19:
Adrien Rassenfosse kwam uit tegen de Rus Vladimir Sidorenko, maar kreeg geen grip in het begin van de wedstrijd. Bij een 0-3 achterstand kon hij toch een set winnen, maar een volledige ommekeer zat er niet in. 1-4 nederlaag en einde van het WK voor Adrien. 

7 december - kwartfinales

Heren enkel U15:
Tom Closset nam het op tegen Yong Izaac Quek uit Singapore. Hij verloor de wedstrijd kansloos met 0-4 en is uitgeschakeld. Alle Belgen zijn uitgeschakeld. 

8 december - finales

Heren enkel U15:
De Japanner Matsushima trok aan het langste eind tegen de Pool Redzimski met 4-1. De Japanner behaalt dus 3 gouden medailles op het WK jeugd.

Dames enkel U15:
Ook hier Japan boven. Harimoto verslaat haar Egyptische dubbelpartner Goda met 4-2. Harimoto gaat met 4(!) gouden medailles naar huis. 

Heren dubbel U15:
Het duo Matsushima-Lebrun won de finale met 3-1 tegen Koniukhov-Vinogradov. 

Dames dubbel U15:
Het duo Goda-Harimoto bleek veel sterker dan het Duitse duo Griesel-Kaufmann: 3-0. 

Mix dubbel U15:
Het Japanse duo Matsushima-Harimoto won met 3-1 van het Roemeense duo Chirita-Mei Rosu. 

Herenteam U15: (3 december)
Rusland behaalde de eerste plaats door met 3-1 van de Verenigde Staten te winnen. 

Damesteam U15: (3 december)
Japan won de gouden medaille bij de dames. Ze versloegen Rusland met 3-0. 

 

Heren enkel U19:
De Chinees Xiang bleek veel sterker dan de Pool Kulczycki. Het werd 4-0 voor de Chinees. 

Dames enkel U19:
In een zinderen finale bleek de Chinese Kuai te sterk voor de Japanse Kihara. Het werd 4-3 in het voordeel van de Chinese. 

Heren dubbel U19:
Het Russische duo Grebnev-Sidorenko versloegen het duo Andras-Ban met 3-2. 

Dames dubbel U19:
Het Chinese duo Kuai-Wu behaalde een gouden medaille ten koste van het Amerikaanse duo Wang-Sung, 3-1. 

Mix dubbel U19:
Het Japanse duo Shinozuka-Kihara versloeg het Chinese duo Xiang-Kuai met 3-2.

Herenteam U19: (3 december) 
China behaalde de eerste plaats door Rusland met 3-0 te verslaan. 

Damesteam U19: (3 december)
Ook hier kon China de gouden medaille behalen door met 3-0 de Verenigde Staten te verslaan. 

 

 

Speler(s): 
Olav Kosolosky
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
donderdag, 2 december, 2021 tot woensdag, 8 december, 2021
Plaats: 
Vila Nova de Gaia