Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Paraguay 2023

Deze week (16-19 mei) vindt de WTT Youth Contender plaats in Asuncion (Paraguay). Tom Closset is onze enige Belgische vertegenwoordiger. Op deze pagina kan u alle nodige info terugvinden.

U17 jongens: Tom Closset pakt titel

Tom Closset was een van de favorieten bij de U17 in Paraguay. Hij opende zijn tornooi uitstekend met een vlotte kwalificatie voor de hoofdtabel. Closset was de eerste ronde vrij en mocht aantreden in de 1/8ste finales.
Thuisspeler Matias Ayala was daarin geen partij: 3-0. De kwartfinale werd een zwaardere match voor Closset, maar hij kon zich ook voorbij de Braziliaan Iwasaki knokken. Opnieuw een Braziliaan in de halve finale: Iwamoto. De zoon van Marc Closset had deze keer geen enkele moeite met z'n tegenstander. Het werd een droge 3-0-overwinning. Op naar een nieuwe titel? Dat was nog even afwachten. De Braziliaan Araujo maakte indruk. Tom moest tot het gaatje gaan, maar in de vijfde set toonde hij zich toch de sterkste! Gefeliciteerd Tom! Vader Marc Closset was in de wolken. "De reis van twintig uur is niet voor niks geweest", liet hij optekenen na de tornooizege.

U19 jongens: Nieuwe triomf voor Closset

Met twee vlotte zeges plaatste Tom Closset zich voor de hooftabel. Na een byeronde trof hij de Argentijn Franco Spinelli in de 1/8ste finale. Het werd geen makkelijke wedstrijd voor Closset. De sets waren spannend, maar hij wist de wedstrijd na vier sets toch in zijn voordeel te beslechten. De kwartfinale verliep veel minder moeizaam. Steven Moreno (Puerto Rico) moest na drie sets afdruipen. De Braziliaan Arado werd ook simpel opzijgezet in de halve finale. Een nieuwe Braziliaan (Iwasaki) wachtte in de finale. Tom Closset was ontketend en kon met 3-0 zegevieren! 2 op 2 voor Tom, wat een topweek in Paraguay.
 

Speler(s): 
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
dinsdag, 16 mei, 2023 tot vrijdag, 19 mei, 2023
Plaats: 
Asuncion