Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Heropstart Tafeltennis?

Op dinsdag 11 mei 2021 kwamen het Overlegcomité en de GEMS samen. Op de persconferentie werden het zomerplan en de daarbij horende versoepelingen voorgesteld. Ook voor onze sport werd een duidelijk perspectief gecreëerd. Indien de vaccinatiestrategie en de richtdrempel op intensieve zorg voldoende positief evolueren, kan iedereen normaal gezien terug tafeltennissen vanaf woensdag 9 juni 2021. 

Met een gefaseerde aanpak en duidelijke voorwaarden werd het zomerplan officieel voorgesteld aan het grote publiek. Momenteel is het afwachten op het ministerieel besluit van de Federale Overheid, maar mogelijks zal vanaf woensdag 9 juni het zomerplan opgestart worden.

Indien de voorwaarden van het zomerplan ingelost worden kan er vanaf 9 juni opnieuw tafeltennis gespeeld worden. In stap 1 zal dit toegelaten worden met een maximum van 50 personen. 
Om over te gaan naar stap 2 van het zomerplan moet aan bijkomende voorwaarden voldaan worden. Indien de voorwaarden ingelost worden, kan er worden overgegaan naar een situatie zonder beperkingen. Hieronder een visuele voorstelling van de 4 stappen in het zomerplan, waarbij vooral stap 1 en 2 essentieel zijn voor onze sportsector. 

Voorlopig wachten we op het ministerieel besluit en houden we de voorwaarden in de gaten. We hopen om binnenkort onze sport opnieuw op te starten!

Zomerplan stap 1

Zomerplan stap 2

Zomerplan stap 3

Zomerplan stap 4