Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

EK 2022

Margo Degraef (24) gaat vandaag terug naar huis. Ze neemt een pak ervaring en nieuwe inzichten mee van dit EK, dat niet helemaal volgens de verwachtingen verlopen is. "Mijn doelstelling was de hoofdtabel halen in het enkelspel en dat is niet gelukt", verduidelijkt Degraef.

Het Europees kampioenschap van Margo Degraef (WR 256) begon in de poulefase. De Antwerpse kreeg Shuohan Men (Nederland) en Ramona Betz (Finland) op haar bord in het enkelspel. Na de verloren match tegen Men was er nog hoop op kwalificatie. Ze moest de laatste strohalm grijpen tegen Ramona Betz een dag later. En dat deed ze met verve: 3-0! Nog twee kwalificatiematchen winnen en de hoofdtabel was binnen. Jammer genoeg liep het na een knappe wedstrijd al meteen fout in de belle tegen Mateja Jeger (Kroatië). "Ik ga vandaag met gemengde gevoelens naar huis", zei Degraef vanuit München. "Mijn doelstelling was de hoofdtabel en die heb ik niet bereikt. Ik duim nu nog voor Adrien en Cédric, die morgen nog in actie komen in het enkelspel. De komende dagen ga ik wat rusten en me klaarstomen voor het nieuwe seizoen bij mijn club in Frankrijk én voor de internationale toernooien die eraan komen."

Geen successen in dubbelspel
Ook in het dubbelspel was er weinig reden om te juichen. Margo en haar Spaanse partner Zhang hadden het moeilijk in hun eerste wedstrijd en moesten snel het hoofd buigen tegen Amélie Solja en Marketa Sevcikova. In het gemengd dubbelspel hetzelfde verhaal: Michaël Tauber en Margo Degraef waren niet opgewassen tegen het Spaanse duo Zhang/Caballero.

   

 


LOGO SPORT VLAANDEREN