Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Cedric Nuytinck vindt nieuwe uitdaging in zijn 'kot'

Cedric Nuytinck aan het werk in zijn fitnesskamer.

Cedric Nuytinck heeft duidelijk een nieuwe uitdaging gevonden in zijn 'kot'. 
De verbouwingen aan zijn huis zijn nog niet afgerond, maar verlopen voorlopig vlot. Momenteel hebben enkel vrienden en familie geholpen, geen professionele vakmensen. Vermoedelijk zullen de verbouwingen over één maand afgerond zijn. Zo bekijkt Cedric Nuytinck de lockdown langs de positieve kant. 

Bezoek onze sociale media kanalen voor alle foto’s.

(Facebook: https://www.facebook.com/VlaamseTafeltennisliga.VTTL)
(Instagram: https://www.instagram.com/vlaamsetafeltennisliga.vttl/)

Lees hieronder het artikel van Ivan Crabbe met Cedric Nuytinck tijdens de eerste lockdown. 

 

 

Cedric Nuytinck (27) moet het net als onze andere Belgische topsporters al meer dan een maand zonder competitie stellen. In zijn ‘kot’ in Leuven heeft hij ondertussen wel andere uitdagingen gevonden. “Ik ben mijn huis volop aan het verbouwen, dat is nu mijn project”, aldus Nuytinck.

Geschreven door Ivan Crabbe

Net voor de lockdown kon er nog gespeeld worden in Oman en Polen. Nuytinck zag die toernooien aan z’n neus voorbijgaan. Daardoor neemt de Belgische kampioen een ferme duik (naar plaats 71) op de wereldranglijst, die nu door de ITTF (Internationale tafeltennisfederatie) voor onbepaalde tijd wordt bevroren. “Het komt niet als een verrassing”, vertelt Nuytinck. “Vorig jaar heb ik de 1/8ste finale gehaald in Qatar en ik had daar veel punten te verdedigen. Door de afgelasting van toernooien heb ik moeten inleveren. Last minute wou ik nog deelnemen in Oman en Polen, maar dat werd geweigerd door de toernooiorganisatie. Voor mij komt die coronacrisis dus slecht uit, andere spelers halen er wel voordeel uit. Ik moet er niet te lang bij blijven stilstaan en mijn blik richten op de toekomst.”

WK en EK in september?
Het WK en EK zullen op de vernieuwde kalender plaatsvinden in september. Dat kan een eerste doel worden? Nuytinck wil er nog niet over nadenken. “Ik heb mijn twijfels of beide evenementen gaan doorgaan. September lijkt me nog wat te vroeg voor internationale toernooien. Ik zou kunnen uitkijken naar de Spelen van Tokio, maar ik moet me eerst nog plaatsen op het kwalificatietoernooi. Het uitstel verandert weinig voor mij, het belangrijkste is dat alles veilig verloopt.”
Ondertussen kan Nuytinck in Leuven nog altijd gaan trainen met coaches Yannick Vostes en Carlo Agnello. “De Topsportschool is gesloten”, verduidelijkt de Oost-Vlaming. “We trainen één keer per dag op een tafel in het gebouw De Nayer. Ik probeer nu wat meer op techniek te trainen en op dat vlak stappen te zetten. Fysieke oefeningen doe ik thuis in mijn fitnesskamer, die ik speciaal heb ingericht voor deze lockdown. Laurens Devos mag sinds kort ook samen met mij spelen. Omdat hij paralympisch kampioen is, heeft hij ook de toestemming gekregen van Sport Vlaanderen. Thuis zitten was een hele aanpassing. De druk die wij als spelers voelen, is helemaal weggevallen. Na enkele dagen was ik het al kotsbeu. Ik heb nood aan uitdagingen in mijn leven. Al snel kwam ik met het plan om renovatiewerken in mijn huis uit te voeren. Plafonds, vloeren, muren: het hele pakket. Ik ben blij dat ik mij nu daarop kan storten.”

Economische realiteit
De tafeltenniswereld moet in deze tijden zware klappen incasseren. “We zullen nog jaren de gevolgen van deze crisis moeten dragen”, zegt Nuytinck. “Voor mij persoonlijk valt het nog goed mee, maar spelers die geen steun ontvangen van de federatie gaan het lastig krijgen. Sponsors, toernooien en clubs leven nu allemaal in een andere economische realiteit. Gaat er gesnoeid worden in de bijdragen voor de sport? Ik denk van wel, er wachten ons nog moeilijke tijden.”

 


LOGO SPORT VLAANDEREN