Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vlaamse jeugdkampioenschappen 2017

Datum: 
zondag, 12 november, 2017
Plaats: 
Merksplas

Antwerpen wint Vlaamse jeugdbeker 2017

In een uithoek van Antwerpen ging de Vlaamse jeugdbeker 2018 door. De sterkste jeugdspelers uit Vlaanderen waren te gast in het landelijke Merksplas. Voor sommige provincies was dit een hele verplaatsing. Bij aankomst waren de verschillende delegaties meteen positief gestemd. Merksplas bleek een voltreffer qua zaal met alle nodige faciliteiten. 

Op sportief vlak waren er verschillende uitschieters. De strijd bij de preminiemen jongens was er eentje om duimen en vingers af te likken. Per Gevers (Antwerpen) wist meteen topfavoriet Siebe De Winter (Antwerpen) te verschalken met een duidelijke 3/0 overwinning. Even later kreeg Per echter zelf een pak rammel van een ontketende Michiel Nijst uit Limburg. Michiel won al zijn wedstrijden en kroonde zich oververdiend tot Vlaams kampioen bij de preminiemen.  

West-Vlaanderen heeft al jaren een mooie traditie bij de meisjes. Bij de preminiemn stond er geen maat op Manoe Labaere (West-Vlaanderen). Op een knappe 2de plaats stond een zeer trotse Evy Vandecasteele (West-Vlaanderen). Ook Antwerpen deed het knap met een 3de plaats van Lessia Lewyckyj (Antwerpen) die nog een grote toekomst voor de boeg heeft. Zij stond nu op het podium als een benjamin meisje.

Bij de jongens miniemen werd het een spannende strijd tussen Tom Closset (Vlaams-Brabant) en de verrassing bij de miniemen, Lander Moens (Antwerpen). Lander won al zijn wedstrijden maar moest zeer nipt zijn meerdere erkennen in Tom. Emiel Daneels (Antwerpen) betrad mee het podium op een 3de plaats. 

Ook bij de meisjes miniemen stond er een dame uit de topsportschool op het hoogste schavot. Sara Devos (West-Vlaanderen) kroonde zich ongeslagen tot winnaar van het Vlaamse kampioenschap. 2 dames uit Limburg bezetten het podium op de plaatsen 2 en 3. Maria Kovtoun (Limburg) wist alles vrij eenvoudig te winnen (behalve tegen Sara) en won het zilver. Leen Cardinaels (Limburg) plaatste zich op een 3de plaats. 

Bij de cadetten stond Elijah Rivera Lafargue (Antwerpen) een hele dag op een enorm hoog niveau te spelen. Tijdens de laatste wedstrijd dreigde het echter nog verkeerd te lopen. Felix Cuvelier (West-Vlaanderen) knokte zich naar een 2/0 voorsprong. Elijah zette echter nog orde op zaken en wist de titel binnen te halen. Door deze nederlaag klom een enorm sterk spelende Mathias Vanvinckenroye nog naar een 2de plaats op het podium. Felix moest zich tevreden stellen met een bronzen medaille.

Opnieuw West-Vlaanderen boven bij de meisjes cadetten.  Nochtans stond Evi Wullaert (Oost-Vlaanderen) met 1 verloren wedstrijd bovenaan met goud te pronken. Op een 2de plaats vinden we Caithlyn Pauwels (West-Vlaanderen) terug. Liya Bouwens legde beslag op de bronzen medaille.

Als laatste resten nog de junioren. Laurens Devos (Antwerpen) neemt afscheid van de jeugdreeksen met een gouden medaille. Olav Kosolosky (Antwerpen) legde hem nochtans het vuur aan de schenen maar moest tevreden zijn met het zilver. Sander Grosemans (Limburg) was de verrassing bij de junioren op een 3de plaats.

Julie Van Hauwaert (West-Vlaanderen) verraste als miniem vriend en vijand door de reeks junioren te winnen. Jolien Beniers (Oost-Vlaanderen) bracht een zilveren medaille terug naar Stekene. Isabel Devos (Antwerpen) neemt net als broer Laurens afscheid, zij nu echter wel met een bronzen medaille.

Als laatste werden er nog 2 prijzen uitgedeeld. Antwerpen ging met de fairplay-beker aan de haal. Na even afwachten werd de belangrijkste prijs nog uitgedeeld. Antwerpen wist dit jaar voor het eerst in 6 jaar West-Vlaanderen achter zich te houden. Een knappe prestatie. Limburg klom nog mee als 3de provincie op het podium. Wat vooral te onthouden is...het was een prachteditie van een schitterend evenement.