Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Pakt Nuytinck derde titel op rij?

De drie grote Antwerpse clubs (AFP Antwerpen, Nodo Ekeren en Sokah Hoboken) bundelen dit weekend hun krachten voor de organisatie van het BK tafeltennis. Kunnen de broers Devos stunten? Pakt Margo Degraef haar eerste titel? Zorgt Nuytinck voor een hattrick? Vragen die wachten op een antwoord. Zaterdag gaat het spektakel van start in Sporthal De Rode Loop in Merksem. U komt toch ook kijken?

Geschreven door Ivan Crabbe

Cédric Nuytinck (WR 68) staat al enkele jaren in de top honderd van de wereld geparkeerd. Afgelopen twee jaar kon hij zegevieren op het Belgisch kampioenschap. Zijn we op weg naar een suprematie à la ‘Jean-Mi’ (25 Belgische titels red.)? Wie weet, maar vorige maand vertoonde het pantser van Nuytinck enkele barstjes. Op het Vlaams kampioenschap in Lommel werd de Oost-Vlaming door Robin Devos verwezen naar de tweede plaats. “Ik ga voor een derde titel op rij”, aldus een zelfverzekerde Nuytinck. “De BK-voorbereiding is goed verlopen. Ik zie geen reden om te twijfelen. Het is leuk om eens in Vlaanderen te spelen, maar ik speel overal in België graag. De nederlaag op het VK was ingecalculeerd, ik was in volle voorbereiding naar deze periode en was nog geen 100 procent, zowel fysiek als mentaal. Het kan wel een spannend BK worden. Ik heb twee jaar op rij gewonnen en iedereen zal zich dubbel plooien om mij te kloppen. Voor mij zijn er drie grote concurrenten: Martin Allegro, Florent Lambiet en Robin Devos. Misschien krijgen we ook nog verrassingen.”
Zoals Laurens Devos? De paralympische kampioen speelt voor eigen volk en steekt in bloedvorm. Kan hij stunten?

Lung op zoek naar tweede kroon

Bij de vrouwen is het kransje favorieten beperkter. Uittredend kampioen Lisa Lung gaat voor haar tweede kroon in Merksem. We zien de lokale Margo Degraef, die zich vorige maand tot Vlaams kampioene kroonde, en Nathalie Marchetti (nummer één van België) als grootste uitdagers. “Het is eigenlijk onvoorspelbaar”, verrast Degraef. “Iedereen zit dicht bij elkaar, dat maakt het zo leuk. In het dubbelspel (Margo vormt een duo met Eline Loyen red.) hoop ik ook stiekem op een podiumplaats, maar ook in die competitie is er een sterk deelnemersveld. Het is leuk om in Antwerpen te spelen, maar uiteindelijk mag dat niet zoveel uitmaken tijdens de wedstrijden. Ik heb er wel veel zin in en ben benieuwd hoe het zal lopen.”

Het Belgisch kampioenschap gaat zaterdagochtend van start met het dubbelspel. In de namiddag gaan de enkelkampioenschappen van start (43 mannen, 26 vrouwen). De 1/8ste finales van het enkelspel worden zaterdagavond gespeeld. Zondag gaan de kwartfinales enkelspel van start om 10 uur. De vrouwenfinale start om 15 uur, aansluitend volgt de eindstrijd bij de mannen om 16 uur.