Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nationaal jeugdcriterium 18-19 fase 3

Datum: 
zondag, 27 januari, 2019
Plaats: 
Louvain La Neuve: Centre sportif Blocry

Sterk van de meisjes

Veel van onze Vlaamse dames deden het uitstekend. In de hoogste divisie bleven (weliswaar ook door forfaits) al de Vlaamse dames in de hoogste afdeling. Sow Awa eindigde zelfs op een 3de plaats in de hoogste poule. In 2de divisie waren het Julie Van Hauwaert en Sara Devos die vlot stijgen naar 1ste. Fran Laenen kon nog voor een laatste maal uithalen met een 3de plaats. Maria Kovtoun bleef als miniem knap in deze divisie. Zij mag dromen van meer op de Belgische kampioenschappen.

Ook in divisie 3 waren er heel wat goede Vlaamse resultaten te noteren. Fleur Desmet won zelfs de reeks 3A, net voor Liya Bouwens en Nicole Buntinckx. Een stevige verrassing ook in divisie 3B waar Lauren Boogers als D4 won tegen allemaal hogere klassementen. In de hoogste reeks van de miniemen startte Yenthe Lembrechts verschroeiend. Op het einde van de dag verloor ze jammer genoeg nog enkele haalbare wedstrijden waardoor ze middenin het pak eindigde. 

Bij de hoogste preminiemen was het Lessia Lewyckyj die een zeer goede indruk naliet met een 6 op 7. Evy Vandecasteele en Lotte Nuyttens volgden wat verderop op plaats 5 en 6. In divisie 6 blijven ook Lotte Leysens en Kathe De Meyer in de reeks al hadden ze wel wat hulp van enkele forfaits. Een zeer knap resultaat ook van de jongste van de hoop Cato Verleye. Zij eindigde als 2de in divisie 7.

Jongens -12 jarigen hadden het moeilijk

Olav Kosolosky had het een ietwat mindere dag met 5 gewonnen en 2 verloren wedstrijden. Hij zet dit wel recht op de Belgische kampioenschappen. Tom Closset eindigde opnieuw als hoogste miniem op de 2de plaats in divisie 2. Een zeer knap resultaat! Net achter Tom stond een ontketende Etienne Janssens die won tegen heel wat hogere spelers. In divisie 2B veerde Elijah rivera Lafargue opnieuw recht met een 2de plaats. Matthias Vanvinckenroye kon nipt de degradatie vermijden. Veel forfaits in de 3de divisie maar daar trok Jordi Moens zich niks van aan met 4 gewonnen en 1 verloren wedstrijd. Felix Cuvelier nestelde zich in de buik van het peleton. In dezelfde divisie (maar dan de B reeks) klimt Nikolai Baklicharov opnieuw naar divisie 2. Floris Surmont kon geen wedstrijd winnen maar blijft in de reeks. Sterke prestaties in de 4de divisie met een 3de plaats van Jelle Waelburgs, Lander Moens en Matthias Aerts (D4!). In de andere reeks was er een uitzonderlijke prestatie van Michiel Nijst die deze reeks wist te winnen als miniem 1 (C4). Voor Werner Fabian en Dario Vandenheede werd het een dag om snel te vergeten.

Vanaf de miniemen komen we aan bij onze -12 jarigen die al geruime tijd hoge toppen scheren. Deze keer waren de resultaten vaak minder, al waren er ook zeker enkele uitschieters. Pepijn Surmont deed het goed en eindigde op een 5de plaats. Jelle Campers zakt echter voor de eerste keer dit jaar, hij staat even terug met de voeten op de Kempische grond. Per Gevers maakte het omgekeerde mee en kon dus nu opnieuw aanknopen met succes. Hij wint divisie 2 bij de miniemen vrij vlot. Als preminiem had Vitja Lutsenko het deze keer wat moeilijker maar uiteindelijk kon hij nog altijd terugkijken op een mooie 4de plaats. 

In divisie 7 waren het vooral onze Waalse vrienden die zeer knap speelden. Maarten Lamey eindigde als Vlaming nog het hoogste op plaats 4, net voor Arne Van Damme. Klaas Adriaenssen had het moeilijk en werd 7de in deze reeks. Zeer veel forfaits ook in divisie 8 waar uiteindelijk Lander Dannaux en Nathan Jans nog in de poule wisten te blijven. 

Bij de preminiemen speelde Thomas Vertommen een knap tornooi waarbij hij 2de eindigde in divisie 9. Ryan d'Hertefelt startte aarzelend maar eindigt uiteindelijk nog op plaats 4 in deze reeks. Even verderop vinden we ook nog Vince Wouters terug op plaats 6. Een zeer sterke Vlaamse divisie 10 met een sterk spelende Jamie Eling op 1 en Louis Victor op 2. Kilian Cap eindigde op een verdienstelijke 4de plaas. Nog wat verderop in divisie 11 vond een broederstrijd plaats tussen de familie Vandewiele waar uiteindelijk Tibo in de totaalstand aan het langste eind trok. Tibo eindigt op 4, Wannes op plaats 6. Noa Breyne moest tevreden zijn met 2 dagoverwinningen. In divisie 12 vochten onze sterkste benjamins enkele heroïsche wedstrijden onder elkaar uit waarbij Sander Vandecasteele op een 4de plaats eindigde. Bryan Zhang Ziqian werd 5de en was ook onze jongste deelnemer.

U merkt zeker enkele knappe uitschieters op maar over het algemeen waren de resultaten van onze jongste jeugd iets minder.Geen erg, op naar de Belgische kampioenschappen! 2 weken een tandje bij nu voor de jacht op medailles!