Louvain La Neuve: Centre sportif Blocry

Mooie resultaten op fase 3 van het nationaal jeugdcriterium

Jongens

Op het nationale jeugdcriterium behaalden heel wat Vlaamse spelers mooie resultaten. In de hoogste afdeling stond er geen maat op Laurens Devos die zonder verlieswedstrijd deze 3de fase wist af te ronden.

Olav Kosolosky deed hetzelfde een afdeling lager en zette daardoor zijn mindere 2de fase recht. Elijah Rivere Lafargue speelde voor het eerst mee in 2de afdeling en deed dit met verve, hij eindigde op een knappe 2de plaats en laat zien tot de top te behoren van zijn leeftijd. Op plaats 5 vinden we Sander Grosmans terug met een behoorlijk resultaat. Felix Cuvelier deed het ook zeer knap als 1ste jaars kadet maar wist uiteindelijk maar 1 wedstrijd te winnen. Yordi De Wel weerde zich ook behoorlijk en eindigde middenin afdeling 2B.

In 3de afdeling noteren we een zeer sterke prestatie van Tom Closset met een 2de plaats. Floris Surmont moest zich telkens gewonnen geven tegen alle hogere klassementen en kwam niet tot scoren. Jordi Moens deed het behoorlijk en knokte zich naar een plaats in de buik van afdeling 3.

Een afdeling lager vinden we al broer Lander Moens die als miniem stond te spelen tussen allemaal kadetten. Lander verstevigde zijn plaats binnen de top 12 en werd 6de binnen zijn poule. In dezelfde poule had Jochem Lembrechts een moeilijkere dag waardoor hij laatste eindigde. In 4B hadden Gauthier De Bosschere, Neo Colenbunders en Ticho De Winter het moeilijk om tot scoren te komen.

In zaal 2 heel wat jonge Vlaamse jeugdspelers. Matthias Aerts scoort steeds beter en eindigde deze keer 2de in de hoogste afdeling bij de miniemen. Dario Vandenheede kon 3 wedstrijden winnen maar eindigde eerder onderaan de poule. Voor Maxime Van Dunneghem lag het niveau deze keer wat te hoog. Hij won geen enkele wedstrijd.

In divisie 6 stonden veel Vlaamse spelers t.o.v. elkaar. Pepijn Surmont eindigde op de hoogste plaats binnen deze poule, hij werd 3de met knap tafeltennis. Siebe De Winter kwam net achter Pepijn op plaats nr. 4. Per Gevers had eerder een wisselende dag en legde uiteindelijk beslag op plaats 6 net voor Joren Bruyninckx die 1 wedstrijd naar zich toe trok.

In afdeling 7 zorgde Wannes Vanheule voor de positieve verrassing. Wannes eindigde voor verschillende D6 en E2 spelers op een 2de plaats.

In de laatste afdeling bij de miniemen deed Jonas Van Baekel het meer dan voortreffelijk. Jonas eindigde op de eerste plaats voor Stan Smeyers. Mathis Flebus eindigde op plaats 4. Nathan Jans (3 wedstrijden) en Seb Campers (1 wedstrijd) sloten de reeks af maar lieten mooie wedstrijden noteren.

In de hoogste reeks bij de preminiemen stuntte Vitja Lutsenko zich naar plaats 2. Jelle Campers werd op zijn waarde geklopt door Vitja en legde beslag op plaats 4. Milan Dekeyzer had het lastiger in deze poule en eindigde 7de in afdeling 9.

Een slechte dag voor Arne Van Damme op plaats 8 in afdeling 10. Lander Dannaux verraste echter vriend en vijand door als NG op plaats 4 te eindigen.

Divisie 11 stond bol van mooie Vlaamse resultaten. Nathan De Bosschere speelde zeer sterk en voert deze poule aan. Senne Kiekepoos eindigt op plaats 2 net voor Andres Vandenheede, Aerjan Theys en Finne Smekens.

Helemaal in de laatste poule vinden we 2 nieuwe talenten van het Vlaamse tafeltennis. Thomas Vertommen won als benjamin 5 wedstrijden en werd daardoor 2de. Louis Van Herreweghe won ook als benjamin 4 wedstrijden en tikte af op plaats 5. Voor Arno Walravens was 1 gewonnen wedstrijd het hoogste haalbare.

Meisjes

Julie Van Hauwaert speelde voor de tweede keer mee in de hoogste reeks bij de meisjes. Opnieuw wist ze enkele wedstrijden te winnen en bleef ze in haar poule. Al was het elke wedstrijd werken geblazen.

In de 2de afdeling A begon Sara Devos zeer sterk aan het tornooi. Na een mindere beurt na de middag klopte Sara echter af op de 3de plaats in haar poule. Sofie Van Meerbeek, Jolien Beniers en Britt Buekers speelden voor de ereplaatsen. Zij eindigden respectievelijk 5de, 6de en 7de. In de B reeks moest Isabel Devos opnieuw tevreden zijn met een 3de plaats in haar reeks. Liya Bouwens had het wat moeilijker maar kon uiteindelijk toch in haar poule blijven op plaats 5.

Het seizoen lijkt wat te kort voor Anouk Beniers. Ze eindigde op de 2de plaats in 3de afdeling net voor een zeer sterk spelende Maria Kovtoun. We mogen niet vergeten dat Maria nog altijd miniem 1 is, een zeer knap resultaat. Fran Laenen sloot de Vlaamse reeks af op plaats 4. Voor Louise Cuvelier en Maithe Belmans zou het een moeilijke opdracht worden in de 3de afdeling. Louise won het onderlinge duel nipt van Maithe en eindigde daardoor op plaats 6. Maithe moest tevreden zijn met de 7de plaats.

In de andere zaal moest Keniya Myrzoyeva tevreden zijn met een 4de plaats. 4 spelers eindigden maar liefst gelijk in deze reeks. Lohren Ballings laat ook steeds meer van zich horen en mocht zelfs mee op het podium (in 4de afdeling). Zij eindigde knap 2de.

1 afdeling lager een zeer sterke prestatie van Eva Desmet die met 5 overwinningen de eindzege mee naar huis nam. Emma Van de Velde deed het met 4 overwinningen ook niet slecht op plaats 4, net voor Yenthe Lembrechts en Gwenny Verstuyf.

In afdeling 7 was het Evy Vandecasteele die hoge verwachtingen koesterde. Evy eindigde op de 2de plaats met maar 1 verlieswedstrijd. Lotte Leysens deed het voor haar 2de keer ook meer dan behoorlijk en eindide op plaats 4. Cato Verleye (2011!!!) deed wat ze kon maar had het moeilijk om tot winstwedstrijden te komen.