Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Laurens Devos imponeert met vierde plaats

Laurens Devos (18) heeft opnieuw z’n klasse getoond. Op de Europese Jeugd Top 10 in Vila Real (Portugal) behaalde de paralympische kampioen een knappe vierde plaats bij de jongens juniores. Roemeense toppers Pletea (die later de titel veroverde red.) en Rares moesten beide het onderspit delven tegen de Antwerpenaar. ‘What’s next’? Misschien een wereldtitel in Lasko volgende maand….

Geschreven door Ivan Crabbe

Na het forfait van enkele toppers werd Laurens Devos in laatste instantie toegevoegd aan de deelnemerslijst van de Europese Jeugd Top 10. Zonder veel ambities reisden coach Carlo Agnello en Laurens af naar Portugal. Na dag twee stond de speler van Sokah Hoboken zowaar aan de leiding in het klassement. Onze kampioen hield evenwel de voetjes op de grond. “Ik verwacht niet dat ik een medaille zal pakken. Hopelijk kan ik nog wedstrijden winnen en mijn ranking verbeteren”, zei Devos op de ETTU website.
Het waren haast profetische woorden, maar Devos maakte het topfavorieten bijzonder lastig op de slotdag. In zijn openingsmatch moest hij de degens kruisen met titelverdediger Cristian Pletea. Een zware dobber, maar de wedstrijd was tot ieders verbazing heel gelijkopgaand. Het werd een belle en daarin had Laurens - zoals zo vaak dit toernooi - het laatste woord. De Fransman Jules Rolland was in de volgende wedstrijd jammer genoeg een maatje te groot. Afsluiten deed Laurens met een belle tegen de Oostenrijker Maciej Kolodziejczyk. Na een moeilijk begin van de wedstrijd stoomde onze VTTL-speler helemaal door in set zes en zeven (11-4, 11-3). Wat een knalprestatie! De eindbalans: zes overwinningen en drie nederlagen. Net te weinig voor een medaille. De titel ging uiteindelijk naar de Roemeen Cristian Pletea (zeven overwinningen, twee nederlagen). Zijn landgenoot Rares Sipos, die ook verloor van Laurens, eindigde op een teleurstellende vierde plaats. Robin Devos, geïnspireerd door de exploten van zijn broer, heeft eveneens een topweekend achter de rug. Zijn ploeg Jülich verloor weliswaar met 3-1 van Ochsenhausen in de Duitse Bundeliga, maar Robin scoorde wel het enige punt door zomaar eventjes Hugo Calderano (WR 10) naar huis te spelen. Dat belooft voor het EK!

Superman
In het paracircuit heeft Laurens Devos veel minder concurrentie. De paralympische en Europese titel (2015, 2017) staan al op zijn palmares. Volgende maand (15-21 oktober) gaat hij in Lasko (Slovenië) nog op zoek naar de wereldtitel in de klasse 9. Wie kan deze superman stoppen?

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar