Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Internationaal tornooi Luik

Dag 1:

Op dag 1 deed onze jonge VTTL-selectie het zeer knap. Siebe De Winter en Michiel Nijst wonnen overtuigend hun poule in de teamcompetitie. Tegen Namen 2 en Bourgogne 2 werd makkelijk gewonnen met 2/0. De 2de VTTL-ploeg deed het ook goed. Vitja Lutsenko en Klaas Adriaenssen wonnen overtuigend van een Franse en een Duitse delegatie. In de laatste wedstrijd van de poule was Nederland te sterk met 2/0. In de 1/8ste finale stonden onze 2 ploegen spitjig genoeg tegen elkaar. VTTL 1 won van VTTL 2 maar het was een nipte overwinning. Vitja Lutsenko nam verrassend de maat van Michiel Nijst, Siebe De Winter won van Klaas Adriaenssen. Tijdens de dubbel won VTTL 1 (Siebe en Michiel) echter overtuigend waardoor zij morgen de kwartfinale spelen. VTTL 2 speelt verder voor plaats 9 tot 16.

Dag 2:

Op dag 2 bevestigden onze ploegen in de teamcompetitie hun goede vorm. Klaas en Vitja verloren hun eerste wedstrijd nipt met 2/1 toen ze speelden voor plaats 9 tot 12. Na deze verlieswedstrijd werd er  nog gewonnen tegen een Franse ploeg met 2/1 waardoor VTTL 2 beslag nam op plaats 11 van de 19 ploegen. VTTL 1 speelde zeer overtuigend tijdens deze voormiddag. Siebe De Winter verloor zeer nipt de wedstrijd in de kwartfinale maar Michiel Nijst zette de situatie meteen recht. In de dubbel kwam de sterkte van onze 2 spelers naar boven en wonnen ze vrij eenvoudig. In de halve finale kregen we hetzelfde verhaal, Siebe speelde een zeer sterke wedstrijd maar moest als eerste man zijn meerdere erkennen in de eerste man van Grand Est. Michiel Nijst won zijn wedstrijd eenvoudig met 3/0. In een spannende dubbel trok onze eerste ploeg opnieuw aan het langste eind. In de finale kwam de sterkste Duitse ploeg er niet aan te pas en wonnen onze beide tenoren hun wedstrijd met 3/0. Hierdoor haalt de VTTL zijn eerste medaille binnen op het teamtornooi preminiemen te Luik.

In het individuele tornooi was het moeilijk voor onze meisjes om tot winst te komen. Cato Verleye, Lotte Leysens en Evy Vandecasteele wonnen geen enkele wedstrijd. Zij eindigden allemaal laatste in hun poule. Lotte Nuyttens kon nog 1 wedstrijd winnen.en eindigde op de 5de plaats op 6 deelnemers. Bij de jongens was er meer succes. Thomas Vertommen speelt nog altijd mee voor de eerste plaatsen in zijn poule. Hij moet morgen nog 1 wedstrijd winnen om door te stoten naar de beste 8 uit zijn leeftijdsreeks. Louis Van Herreweghe heeft het moeilijker om tot winstmatchen te komen. Louis won 1 wedstrijd maar krijgt morgen nog een kans. Siebe De Winter stoot door als 2de in zijn poule en speelt morgen voor plaats 1 tot 8. Michiel Nijst kon zich net niet plaatsen voor de eerste 8. Hij verloor door een onderlinge wedstrijd tegen een Nederlander zijn winstkansen. Michiel speelt morgen nog verder voor plaats 9 tot 12.

Dag 3:

Op dag 3 werden we meteen met de voeten op de grond gezet door het verlies in de kwartfinale van Siebe De Winter. Siebe presteerde nochtans het hele tornooi heel regelmatig en sterk. Uiteindelijk eindigde hij knap op een 6de plaats wat een knap resultaat is op een internationaal evenement. Michiel Nijst wisselde sterke prestaties af met zwakkere prestaties en eindigde uiteindelijk op plaats 11. Bij de jongens benjamins speelde Thomas Vertommen een sterk tornooi en eindigde hij knap op plaats 7. Louis Van Herreweghe werd uiteindelijk 12de. Het was moeilijk voor Louis om altijd even geconcentreerd aan de tafel te staan. Onze meisjes hadden het moeilijker tijdens dit sterk bezette tornooi. Lotte Leysens, Cato Verleye en Evy Vandecasteele wisten geen wedstrijd te winnen. Lotte Nuyttens had het moeilijk in de poule maar op dag 3 deed zij het nog voortreffelijk. Lotte kon uiteindelijk nog 6de eindigen.

Een zeer leuke ervaring voor onze jonge jeugd waarbij iedereen heel wat heeft opgestoken! Na het tornooi vertrokken alle spelers verder door op stage naar Aarlen.

Afbeelding(en): 
Speler(s): 
Cato Verleye
Evy Vandecasteele
Klaas Adriaenssen
Lotte Leysens
Lotte Nuyttens
Louis Van Herreweghe
Michiel Nijst
Siebe De Winter
Thomas Vertommen
Vitja Lutsenko
Coach(es): 
André Lemaire
Wesley Van Den Noortgate
Jo Willems
Pieter Geerts
Datum: 
vrijdag, 6 april, 2018 tot zondag, 8 april, 2018
Plaats: 
Centre Sportif la Fraineuse, Avenue Amédée Hesse 41, 4900 SPA

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar