Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Internationaal jeugdtornooi Namen

Elk jaar gaat een Vlaamse selectie richting het internationale jeugdtornooi te Namen. Dit tornooi geldt op dit niveau als een van de sterkst bezette tornooien. Aangezien 4 spelers uit de topsportschool werden geselecteerd was er toch hoop op mooie resultaten.

Bij de meisjes preminiemen kreeg Manoe Labaere (Zandvoorde) een nieuwe kans. Manoe eindigde in haar poule op een 4de plaats met 2 overwinningen. HIermee wist ze zich nipt op de hoofdtabel te plaatsen. In een zeer spannende 1/16de finale verloor ze met het kleinste verschil tegen Lilly Laffineur (Namen) waardoor Manoe verder speelde voor plaats 13 tot 24. Het was moeilijk voor Manoe om nog een vuist te maken waardoor ze uiteindelijk op een 20ste plaats eindigde op 24 deelnemers.

Bij de jongens preminiemen hadden we met Tom Closset in principe één van de sterkere spelers uit het deelnemersveld. Na een moeizame start in de poule stond Tom er wanneer het nodig was. Hij won uiteindelijk al zijn wedstrijden en was hiermee rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinale. In een sterke kwartfinale wist Tom makkelijk te winnen van een Franse speler. In de halve finale kwam hij opnieuw zijn eeuwige rivaal tegen uit Henegouwen, Xavier Watts. Na een zeer goede eerste set verloor Tom nipt, ook in de 2de set waren er kansen maar opnieuw ging deze naar Xavier. In de 3de set ging het veel te snel waardoor Tom tegen een zware 3/0 nederlaag aan keek. Ook voor plaats 3 en 4 werd er zwaar verloren. Mentaal duidelijk nog werk aan de winkel.

Bij de meisjes miniemen waren er 2 sterke kanshebbers vanuit de VTTL. Julie van Hauwaert speelde in een moeilijke poule maar na een verlieswedstrijd tegen Frete Loa Line wist Julie toch als 2de door te gaan in haar poule. Sara Devos legde een foutloos parcours af in haar poule waardoor zij meteen in de kwartfinale stond. In de 1/8ste finale verloor Julie meteen tegen Belache Melissa (Hauts De France) na een zeer moeilijke wedstrijd. Een ronde verder moest Sara ook de duimen leggen tegen dezelfde speelster. Door deze verlieswedstrijden streden Julie en Sara meteen voor de ere-plaatsen waarbij vooral Sara na enkele knappe wedstrijden nog op een 7de plaats wist te eindigen. Julie had het moeilijker maar eindigde uiteindelijk nog op een 11de plaats op 24 deelnemers.

Felix Cuvelier speelt de laatste tijd sterk in 1ste provinciale en wou dat ook verzilveren met een mooi tornooi in Namen. Felix speelde zeker behoorlijk en won meteen in de eerste ronde tegen een Waalse C0. Na mooie wedstrijden, weliswaar verloren wedstrijden, eindigde Felix op een 4de plaats in de poule wat nipt voldoende was voor de hoofdtabel. In de ronde na de hoofdtabel werd meteen verloren waardoor Felix verder speelde voor plaats 13 tot 24 Uiteindelijk won Felix deze tabel en nam hij beslag op plaats 13.

Liya Bouwens deed de vorige jaren reeds mee aan het tornooi van Namen en wist waar ze zich aan kon verwachten. Liya vocht voor wat ze waard is en viel vooral op door haar professionele houding. Na 2 nipte verlieswedstrijden in de 5de set vocht ook Liya voor plaats 13 tot 24. Uiteindelijk wist Liya op een 18de plaats te eindigen met enkele zeer degelijke matchen.

Als laatste wou ook Elijah Rivera Lafargue laten zien tot wat hij in staat was. Tijdens de eerste dag sputterde de motor wat tegen. Op de hoofdtabel verloor Elijah ook meteen zijn eerste wedstrijd. 13de werd nadien zijn hoogst mogelijke eindnotering. Uiteindelijk deed Elijah het dan ook voortreffelijk nadien en wist hij nog beslag te leggen op de 13de plaats. Goed opwarmen, wakker zijn/starten, ... is voor hem de boodschap zodat hij verder nog progressie kan blijven maken.

U merkt, wisselende resultaten. Er is ruimte voor verbetering qua voorbereiding, spelniveau, tactiek...al waren er ook zeker heel wat positieve zaken te melden. Onze spelers willen leren en beter worden, samen op naar de volgende stap. De VTTL eindigde uiteindelijk op een 12de plaats op 24 delegaties.