Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Cedric Nuytinck slaat Assar naar huis

Cédric Nuytinck (WR 113) is de enige overgebleven landgenoot in het enkelspel bij de seniores. De Oost-Vlaming stuurde in de 1/8ste finale de Egyptenaar Omar Assar (WR 55) met droge 4-0-cijfers naar huis. Voor Florent Lambiet zit het toernooi erop. Hij verloor met 4-2 van ploeggenoot Abdel-Kader Salifou.

Geschreven door Ivan Crabbe

De langverwachte clash tussen het Egyptische eerste reekshoofd Omar Assar en Cédric Nuytinck bracht spektakel vanaf de eerste balwisselingen. Het was al snel duidelijk dat de Oost-Vlaming nog altijd een supervorm in zijn bezit heeft. Met enkele verwoestende slagen haalde hij de eerste set binnen. In de andere sets was er ook geen houden aan. Na drie gemiste matchpunten in de vierde set kwam dan toch nog de verlossing. Nuytinck schreeuwde het uit, een knappe stunt tegen het nummer 55 van de wereld. Dit smaakt naar meer.
“Ik speel al enkele maanden op een hoog niveau”, vertelde Nuytinck na de match. “Ik heb veel zelfvertrouwen en het maakt niet uit tegen wie ik moet spelen. Natuurlijk ben ik ook heel blij dat ik Omar Assar met 4-0 heb kunnen verslaan. Deze overwinning is ook van belang voor mijn wereldranking. In de komende maanden hoop ik nog veel te stijgen op de lijst. Met deze vorm kan alles gebeuren. Ze zullen van zeer goede huize moet zijn om me te kloppen. Mijn volgende tegenstander is de Rus Mikhail Paikov. Hij is ook linkshandig en heb er nog nooit tegen gespeeld. We zullen zien, maar ik heb alvast vertrouwen in de goede afloop.”

Florent Lambiet (WR 197) moest het in de 1/8ste finale opnemen tegen Abdel-Kader Salifou, z’n Franse ploegmaat van bij Logis Oudergem. De Waal had het moeilijk met de powerplay van Salifou. Hij keek al snel tegen een 3-1-achterstand aan. Toch leek de wedstrijd nog te keren. Lambiet kwam aanvallend sterker voor de dag en kwam terug tot 3-2. In de volgende set nam hij meteen een grote voorsprong. Het zwaarste leek achter de rug, maar de Fransman sloop terug en haalde de zege zelfs nog binnen. Een kleine teleurstelling voor Lambiet, maar hij kan terugblikken op een mooi toernooi. Als hij de titel wint bij de U21 zal deze nederlaag snel vergeten zijn.

Meer info: 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN