Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Cédric Nuytinck opnieuw keizer van België

Cédric Nuytinck (25) heeft in Louvain-la-Neuve zijn Belgische titel verlengd. In de finale was de Oost-Vlaming een maatje te groot voor Yannick Vostes (4-0). “Het is de titel van de bevestiging”, verklaarde Nuytinck, die ook voor het eerst kon triomferen in het dubbelspel.

Geschreven door Ivan Crabbe

Topfavoriet Nuytinck begon zijn BK-parcours op zaterdagavond tegen Arthur Bilas. Een setje snoepte Bilas toch af, maar daar bleef het ook bij. Florent Lambiet, vorig jaar finalist, haalde zondag niet. Hij ging verrassend onderuit tegen Ludovic Bierny. De andere favorieten waren op de afspraak en cruisden door naar zondag. De twee Cé’s namen het tegen mekaar op in de kwartfinale. Een clash der stijlen. Merchez probeerde de toeschouwers wat te verwennen met enkele defensieve stunts, maar Nuytinck was niet onder de indruk. De 4-1-overwinning stond snel op het bord voor de titelverdediger. Robin Devos zag zijn broer niet in de arena verschijnen, maar moest Florian Cnudde partij geven. Een taaie klant zo bleek, hij liet Robin alle hoeken van de tafel zien. De Brusselaar ging volop z’n kans en zette een verbouwereerde Devos met 4-2 weg. Opnieuw een grote BK-kater ten huize Devos. Yannick Vostes en Martin Allegro konden zich in de andere kwartfinales vlot plaatsen.
Allegro-Nuytinck was een finale avant la lettre. We kregen hoogstaand tafeltennis aan een verschroeiend tempo te zien. Allegro nam wel een blitzstart en kwam 2-0 in sets voor. Nuytinck moest uit een ander vaatje tappen. Hij bleef vechten en kwam terug tot 2-2. Het publiek smulde. Erop en erover voor Nuytinck? “Over mijn lijk”, zei Allegro wellicht. Hij haalde opnieuw keihard uit en greep de set. Met de rug tegen de muur haalde Nuytinck z’n beste slagen boven en met wat geluk zorgde hij voor een belle. Ook daarin kwam de Oost-Vlaming op achterstand, maar als een echte kampioen knokte hij zich naar de zege. De ontlading volgde. Was dit dé referentiematch? Het was alvast een van de meest hoogstaande wedstrijden die we de afgelopen jaren op een BK hebben gezien.
Yannick Vostes had ook een belle nodig tegen de verrassende Florian Cnudde. De ervaring gaf uiteindelijk de doorslag en de Belgische kampioen van 2010 was door naar de finale. Nuytinck vatte de finale vol vertrouwen aan, Vostes gaf een vermoeide indruk. Al snel was duidelijk dat deze eindstrijd een muis ging baren. Dat zal Nuytinck een worst wezen, hij stoomde naar een vlotte 4-0-zege. Een tweede titel op rij voor de Lovendegemnaar. Krijgen we na het tijdperk Saive dat van Nuytinck?

Gebrand op dubbeltitel

“Deze titel is een mooie bevestiging”, vertelde Nuytinck. “Ik was de te kloppen man en moest eigenlijk winnen. De halve finale was kantje boordje. Allegro heeft sterk gespeeld en ik had niet verwacht dat hij me meteen met 2-0 ging wegzetten. Ik wist meteen dat het nog een moeilijke wedstrijd ging worden. Bij 2-2 ging het beter, maar dan verloor ik weer een set. Ik heb als een echte kampioen me naar de zege moeten knokken. De finale ging veel vlotter. Vostes was vermoeid na zijn halve finale denk ik. Dit geeft alvast een boost. Het is aan mij om dit nu in de internationale toernooien door te trekken.”
Nuytinck kroonde zich ook nog voor het eerst tot Belgisch dubbelkampioen. “Ik en Robin waren gebrand op die titel. Dat moest echt komen dit jaar. We domineren al zo lang en er kwam maar geen titel. Eindelijk hebben we dit nu ook gerealiseerd”, besluit Nuytinck, die vanochtend vertrok naar Doha voor de prestigieuze Open van Qatar (6-11 maart).

Volgend jaar zal het Belgisch kampioenschap plaatsvinden in Antwerpen. U kan het nu al in u agenda noteren! De gebroeders Devos zullen alvast gemotiveerd zijn…..

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar