Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WTT Youth Contender Tsjechië 2023

Deze week (29 mei-4 juni) vindt de WTT Youth Contender plaats in Havirov (Tsjechië). Voor de VTTL zullen Lotte Nuyttens, Julie Van Hauwaert en Lessia Lewyckyj deelnemen. Op deze pagina kan u alle nodige info terugvinden.

U19 meisjes

Julie Van Hauwaert speelde een sterke groepsfase. Ze kon zich met een eerste plaats (twee zeges) verzekeren van de hoofdtabel. Ook Lilou Massart knokte zich naar de hoofdtabel. In de 1/16de finale trof Julie Veronika Matiunina (Oekraïne). Het werd jammer genoeg een verrassende 0-3-nederlaag. Lilou Massart raakte wel nog iets verder: 1/8ste finale. 

U15 meisjes

Lessia Lewyckyj zat in een sterke groep bij de U15. Ze kon geen vuist maken en werd al in de groepsfase uitgeschakeld. Lotte Nuyttens was succesvoller en kon met een eerste plaats doorstoten naar de hoofdtabel. Lilly Laffineur was ook de primus in haar groep. Alicia Warrand moest na de groepsfase al haar koffers pakken.
Lotte moest het in de 1/16de finale opnemen tegen Maja Lakoma (Polen). Het werd een mooie wedstrijd. Lotte kwam 2-0 achter in sets, maar vocht terug. De match mondde nog uit in een belle, spanning troef. De Poolse was net te nog te sterk (11-7). Jammer voor Lotte. Voor Lilly Laffineur was de 1/16de finale ook het eindstation. 

U17 meisjes

Veel Belgische meisjes komen in actie bij de U17 in Tsjechië. Lessia Lewyckyj deed het uitstekend in de groepsfase en kon zich met een 3-2-zege in haar laatste poulematch plaatsen voor de hoofdtabel (video hieronder). Voor Lotte Nuyttens was te tegenstand te sterk en ze kon ondanks stevig weerwerk geen wedstrijd winnen in de poulefase. Lilou Massart en Lily Laffineur konden zich ook naar de hoofdtabel knokken. Alicia Warrand is uitgeschakeld.
Lewyckyj kreeg Nicoleta Pascui (Hongarije) tegenover zich in de eerste ronde (Round of 64). Dat bleek een taaie noot, na drie sets zat het tornooi erop voor onze VTTL-speelster. Lilou Massart en Lilly Laffineur (beide 1/16de finale) konden ook weinig potten breken. 

Speler(s): 
Lotte Nuyttens
Julie Van Hauwaert
Lessia Lewyckyj
Coach(es): 
Pieter Geerts
Datum: 
maandag, 29 mei, 2023 tot zondag, 4 juni, 2023
Plaats: 
Havirov
Opvolging: