Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WK Veteranen 2023

Datum: 
zondag, 15 januari, 2023 tot zaterdag, 21 januari, 2023
Plaats: 
Muscat, Oman

Het WK veteranen vindt dit jaar plaats in Muscat (15-21 januari). Er zijn 5 Belgische deelnemers: Kris Boogers, Marc Dussart, Jurgen Michielsen, Nico Moyaerts en Virginia Stanescu. Op deze pagina kan u de belangrijkste informatie over het tornooi in Oman terugvinden.

Sinds het tornooi voor het eerst werd georganiseerd in 1982 (Göteborg) is het een tweejaarlijks gebeuren. Door de coronapandemie was het wel vijf jaar wachten op deze editie. Veteranen uit alle hoeken van de wereld waren dan ook enorm blij dat het WK dit jaar in Oman kon doorgaan. 

De Belgische mannen stonden zeker hun mannetje op dit WK. Kris Boogers (50-54) en Jurgen Michielsen (45-49) gingen onderuit in de 1/8ste finale van het dubbelspel. In het enkelspel behaalde het duo hetzelfde eindresultaat. Nico Moyaerts (45-49) verloor in de Round of 64 in het enkelspel. Marc Dussart raakte niet verder dan de poulefase. 

Brons voor Stanescu  
Virginia Stanescu (+60) legde bij de vrouwen een schitterend parcours af en mocht tot op de laatste dag meestrijden voor de prijzen. Uiteindelijk moest Stanescu het onderspit delven in de halve finale. De Indische Mantu Murmu toonde zich een maatje te groot en daardoor werd het brons voor Stanescu. Een zeer knappe prestatie, gefeliciteerd Virginia!
In het dubbelspel, met de Duitse Brigitte Reisinger, raakte Stanescu niet verder dan de 1/8ste finale.

De volgende editie van het WK veteranen zal volgend jaar plaatsvinden in Rome (Italië). Het kampioenschap zal doorgaan in juli en zal een andere naam meekrijgen: World Master Championships. We verwachten weer een grote Belgische delegatie!

 


LOGO SPORT VLAANDEREN