Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Top 10 Europa jeugd

Tom Closset heeft van zich laten horen op de Top 10 Europa jeugd te Tours. Na sterke prestaties tegen de allerbeste spelers van Europa, neemt Tom een bronzen medaille mee naar huis. Als nummer 9 van Europa, steeg hij boven zichzelf uit en mag zich hierdoor de 3de beste Europeaan van zijn leeftijdscategorie noemen. 

Dag 1 - 15 oktober

Tom Closset startte zijn tornooi tegen de Spanjaard Daniel Berzosa. Enkel in de eerste set had Tom moeite om in zijn ritme te komen, maar na de nipte eerste setwinst stootte Tom vlotjes door naar een 4-0 zege. Enkele uren later moest Tom opnieuw aan de bak, deze keer tegen de Zweed David Bjorkryd. Na twee gelijkopgaande sets, nam ook hier Tom de overhand. Een tweede overwinning op rij was dan ook binnen. De laatste wedstrijd van de dag was tegen het eerste reekshoofd, de Roemeen Iulian Chirita. Op het voorbije EJK kreeg Tom nog een pak slaag, maar hij had duidelijk een grote vooruitgang geboekt sindsdien. Toch was het de Roemeen die aan het langste eind trok met 2-4. Een mooie 2 op 3 om de eerste dag af te sluiten. Tom doet mee voor de podiumplaatsen momenteel.

Ook Adrien Rassenfosse is aanwezig. Bij de junioren startte hij als één van de favorieten voor de titel. Na de eerste dag blijkt het niveau van alle spelers toch heel dicht bij elkaar te liggen. Adrien won wel nog zijn eerste wedstrijd, maar verloor de twee volgende. De komende twee dagen zal hij nog vol aan de bak moeten om het podium te halen.

Dag 2 - 16 oktober

Op de tweede wedstrijddag moest Tom Closset het in zijn eerste wedstrijd opnemen tegen de Fransman Flavien Coton. In sets 1 en 2 kon Tom nog gelijke tred houden, maar bleek de Fransman op het einde van de set steeds de betere. Sets 3 en 4 gingen ook vlot naar de Fransman, waarmee Tom de dag startte met een 0-4 nederlaag. In de namiddag moest hij het opnemen tegen de tweede Roemeen in het deelnemersveld. Dragos Alexandru Bujor had op dat moment enkel tegen zijn landgenoot verloren (Chirita), dus om de kansen op het podium te behouden, was een zege al een kleine must. Het liep echter anders. Tom verloor de eerste twee sets, vocht zich terug in de wedstrijd door een zege in set 3, maar na 5 sets stond de einduitslag op het blad. Een 1-4 nederlaag voor Tom... Om nu nog kans te maken op het podium moest Tom zeker zijn laatste wedstrijd van de dag winnen. Tegen de Tsjech Brhel Stepan werden de eerste twee sets netjes verdeeld. Nadien nam Tom het heft in handen en een 4-2 zege werd binnen gehaald. Zo blijft Tom in de running voor de topplaatsen in deze reeks. 

Adrien Rassenfosse kon zich jammer genoeg niet herpakken op dag 2. Na 2 nieuwe nederlagen lijkt een podiumplaats niet meer haalbaar. Hij sloot de dag wel nog af met winst tegen de Roemeen Movileanu. Zondag staan ook voor hem nog 3 wedstrijden op het programma. 

Dag 3 - 17 oktober

Tom Closset moest vandaag stevig aan de bak om zijn top 10 tornooi te verzilveren met een onverhoopte medaille. De daarbijhorende druk had geen positief effect op het wedstrijdbegin tegen de Rus Koniukhov. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Tom meer in zijn spel en uiteindelijk kon hij de wedstrijd naar zich toe trekken met een nipte 4-3 overwinning. Daarna volgde een vlotte overwinning tegen de Hongaar Szantosi (4-1). Tom nestelde zich in een luxepositie waardoor de druk naar zijn concurrenten werd geschoven. Zelf speelde Tom alle druk van zich af. De Tsjech Sip werd makkelijk opzijgezet met een 4-0 overwinning. Tom Closset mag erg trots zijn op de geleverde prestaties en mag zich de 3de beste Europeaan van zijn leeftijdscategorie noemen. Proficiat Tom met de bronzen medaille!

Adrien Rassenfosse kon zijn eerste wedstrijd winnen, maar de tweede werd kansloos verloren. 
 

Voorbeschouwing:
Tom Closset
is nummer 9 van Europa bij de kadetten. Bijna iedereen is dus op papier sterker dan onze landgenoot, maar toch kan dit sterk variëren per wedstrijd. We willen dus vooral dat hij een goed niveau behaald, dan zullen we zien op welke eindstand hij uiteidelijk uitkomt. Op papier is Tom 8ste reekshoofd. 

Nabeschouwing:
Tom Closset presteerde erg sterk op dag 1 met 2 overwinningen. Zijn derde wedstrijd was tegen nummer 1 van Europa (Chirita) die achteraf toelichte dat de wedstrijd tegen Tom de moeilijkste van het tornooi bleek. Dag 2 had Tom het mentaal moeilijker omdat hij 2 setballen niet kon afmaken tegen Coton en daarna tegen Bujor verloor. Toch kon hij de rug rechten tegen Brehl, een tegenstander waar hij nog nooit van kon winnen. Dag 3 begon moeilijk waarbij Tom in zijn eerste wedstrijd 5 matchballen moest redden, maar uiteindelijk toch aan het langste eind trok. De laatste 2 wedstrijden behaalde hij een erg hoog niveau waardoor de 3de plaats gerechtvaardigd werd.

Speler(s): 
Tom Closset
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
vrijdag, 15 oktober, 2021 tot zondag, 17 oktober, 2021
Plaats: 
Tours