Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

NG-criterium Nodo Ekeren

Afgelopen zondag stonden 10 NG-spelers paraat om deel te nemen aan het NG-criterium. Daarnaast werd er ook een recreanten-tornooi georganiseerd. Het ideale instapmoment om tafeltennis laagdrempelig te leren kennen. 

Het criterium was toegankelijk voor alle NG-spelers (niet geklasseerde dames en heren vanaf junior) en recreanten. Tijdens een NG-criterium spelen de deelnemers elk minstens 5 wedstrijden. Om deel te kunnen nemen aan de criteriums in het seizoen 2021-2022 moet men geboren zijn in 2006 of eerder. Voor dit NG-criterium was onze partner Westshot van de partij. Ze maakten een aftermovie van alle actie. Heb je als club interesse om een NG-criterium te organiseren? Klik hier voor meer informatie. 

NG-criterium

Terwijl het zonnetje haar eerste lentestralen uitbundig liet neerdalen, stond in Ekeren-Donk het 4de NG-criterium op het programma. De spelkwaliteit van de aanwezige NG-spelers lag erg hoog. Er werd aardig getafeltennist in de ruime Nodo-zaal. Nadat iedereen tegen elkaar had gespeeld, waren er 3 spelers met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden. De setwinsten moesten dus beslissen over de eindwinnaar. Uiteindelijk bleek de jonge Aaron Defreyne uit Kalmthout de gevierde man. Marc Van Aert uit Oelegem demonstreerde het hele tornooi een haast feilloos verdedigend spel en werd 2de. Op de 3de plaats eindigde uitgesproken favoriet Jordy Van Beemen (TTC Sokah). Thuisspeelster Nancy Van den Wyngaert werd eerste dame op de 5de plaats. Papa Frans Van den Wyngaert (ex-internationaal scheidsrechter) kwam dochter Nancy aanmoedigen en zag dat het goed was. Alle deelnemers waren tevreden met het niveau en het aantal gespeelde wedstrijden. 

Uitslag NG-criterium:

 1. Defreyne Aaron                         
 2. Van Aert Marc                          
 3. Van Beemen Jordy                  
 4. Defreyne Tim
 5. Van den Wyngaert Nancy
 6. Baeten Danny
 7. Van Laer Luc
 8. Moerenhout Glen
 9. Coesemans Jan
 10. Van Malderen Tony 

Recreanten-tornooi

Naast het NG-criterium, organiseerden TTC Nodo ook een tornooi voor recreanten. Uiteindelijk probeerden 6 recreanten  de recreantentrofee mee naar huis te nemen. Jongeling Vladis Storme van TTC Brasgata won van alle 5 tegenspelers en mocht de trofee opeisen. Ingrid Aerts van 's Gravenwezel eindigde op de 3de plaats als eerste dame. 

Uitslag recreanten-tornooi:

 1. Storme Vladis
 2. Van Malderen T
 3. Aerts Ingrid
 4. Brughmans Rita
 5. Dierckx Jean
 6. D'Hertefelt Ivan
Video(s): 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN