Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Heropstart tafeltennis

Op 8 juni kregen we het heugelijke nieuws dat binnensporten opnieuw toegestaan werden. Na het uitgeschreven protocol van de overheid (vastgelegd in een ministerieel besluit) werden onze richtlijnen gepubliceerd. De Vlaamse Tafeltennisliga heeft dit aandachtig bestudeerd en specifieke richtlijnen uitgewerkt voor de clubs.

Daarnaast hebben we ook een affiche gemaakt met de belangrijkste richtlijnen. Gelieve zowel de richtlijnen als de affiche zo maximaal te verspreiden onder clubs, leden en andere belanghebbende. We raden onze clubs aan om de richtlijnen en affiche op te hangen aan de ingang van de speelzaal of het lokaal. Zo weet iedereen wat van hen verwacht wordt.

Het aanstellen van een verantwoordelijke ter plaatse is een noodzaak. Die zal moeten ingrijpen wanneer de richtlijnen niet gevolgd worden. Ook de club-API (aanspreekpunt integriteit) heeft een belangrijke functie. Als aanspreekpunt is deze persoon in feite de belangrijkste schakel in dit verhaal. Zo hopen we zoveel mogelijk conflictsituaties te vermijden.

Hygiënemaatregelen, afstandsregels (en/of het dragen van een mondmasker), beperkte contactbubbels, contact in openlucht (en/of het goed verluchten van ruimtes) en oplettendheid bij mensen die gevoelig zijn voor het virus vormen de gouden basisregels bij sociaal contact. Deze moeten altijd in acht genomen worden. We roepen clubs op om dit nauwgezet op te volgen. Daarnaast zijn spelers enkel welkom indien ze zich 100 % voelen.

Sinds juli zijn er verschillende aanpassingen aangebracht aan de richtlijnen. Als federatie doen we een oproep naar de clubs, leden en belanghebbende om onze richtlijnen dagelijks te raadplegen en op te volgen. De laatste richtlijnen zullen steeds te vinden zijn op onze website en sociale media kanalen. Indien U toch nog vragen heeft, aarzel niet om het VTTL-bureel te contacteren. U stelt het best uw vragen via mail, zodat ook onze medewerkers de nodige tijd hebben om alles na te lezen en correct op te zoeken.

Hou het veilig. Hou het gezond. En laat ons hoopvol uitkijken naar een vlekkeloos seizoen 2020-2021.

Laatste wijzigingen:

Vanaf 25 juli is een mondmasker verplicht, behalve voor spelers in de speelruimte. Er gelden ook lokale richtlijnen. Steden en gemeenten kunnen extra maatregelen nemen. Informeer dus ook bij de lokale instanties.

Vanaf 29 juli mogen maximaal 100 toeschouwers aanwezig zijn op evenementen en wedstrijden. Dit met specifieke richtlijnen (onder andere het dragen van een mondmasker en het behouden van 1,5 meter afstand tussen de toeschouwers).

Vanaf 29 juli zijn er ook provinciale en lokale maatregelen van kracht. Informeer U dus steeds goed indien uw provincie/regio/stad/gemeente extra maatregelen oplegt.

LOGO SPORT VLAANDEREN