Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Heropstart tafeltennis

We kregen eindelijk het heugelijke nieuws dat binnensporten opnieuw mag vanaf 8 juni. Het was echter ook voor ons wachten op het uitgeschreven protocol van de overheid (vastgelegd in een ministerieel besluit) vooraleer we ook onze richtlijnen konden aftoetsen aan de realiteit. Jullie zaten nog met veel vragen, net zoals de federatie. Ondertussen is het ministerieel besluit officieel gepubliceerd en ontving onze federatie ook het daarbij horende protocol.

De Vlaamse Tafeltennisliga heeft dit aandachtig bestudeerd en specifieke richtlijnen uitgewerkt voor de clubs. Daarnaast hebben we ook een affiche gemaakt die jullie perfect kunnen uithangen in jullie zaal om de spelers attent te maken op enkele heel belangrijke zaken. Gelieve zowel de richtlijnen als de affiche uit te hangen aan de ingang van de speelzaal of het lokaal. Zo weet iedereen wat van hen verwacht wordt.

Het aanstellen van een verantwoordelijke ter plaatse is een noodzaak. Die zal moeten ingrijpen wanneer de richtlijnen niet gevolgd worden. Wij vermoeden dat niemand wil dat er een corona-uitbraak in de club komt, want ook dat zal serieuze gevolgen hebben. Wij snappen dat er ook heel “extreme” figuren in clubs rondlopen (de ene heel streng, de andere heel soepel), dus hiermee correct omgaan zal een belangrijke factor zijn in iedere club. Vergeet uw club-API (aanspreekpunt integriteit) niet. Als aanspreekpunt is deze persoon in feite de belangrijkste schakel in dit verhaal en hopen we zoveel mogelijk conflictsituaties te vermijden.

Hygiënemaatregelen en afstand houden zijn twee gouden regels. Regels die we altijd in de gaten moeten houden en waar we zeer streng in moeten optreden. Maak ook duidelijk aan uw spelers dat ze enkel welkom zijn indien ze zich 100 % voelen. Hou afstand, beperk het risico zo veel mogelijk, gebruik jullie gezond verstand.

Vanaf 1 juli werden ook de richtlijnen iets soepeler. Kleedkamers en douches mogen terug open, mits het volgen van de protocollen. Ook het publiek is opnieuw toegelaten. Opgelet, in die protocollen is nog steeds sprake van afstandsregels en dergelijke. Vlieg er dus niet blind in, maar lees alles deftig na zodat uw club ook in orde is met de regelgeving die van kracht is.

Daarnaast gaan we uiteraard ook als federatie telkens alles goed blijven opvolgen en jullie informeren van eventuele wijzigingen van zodra ook wij meer weten. Indien U toch nog vragen heeft, aarzel niet om het VTTL-bureel te contacteren. U stelt het best uw vragen via mail, zodat ook onze medewerkers de nodige tijd hebben om alles na te lezen en correct op te zoeken.

Hou het veilig. Hou het gezond. En laat ons hoopvol uitkijken naar een vlekkeloos seizoen 2020-2021.

LOGO SPORT VLAANDEREN