Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Heropstart 9 juni

Beste clubs,

Op basis van de beslissingen door het Overleg Comité van 11 mei 2021 en het federaal ministerieel besluit van 4 juni kregen we een vooruitblik op de versoepelingen die we de komende maanden mogen verwachten. Via deze update trachten we op basis van de beschikbare informatie een overzicht te geven van wat deze versoepelingsfases op 9 juni, 1 juli, 30 juli, 13 augustus en 1 september voor onze sport zullen betekenen. We volgen nieuwe informatie vanuit het federale niveau op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze basisregels van zodra deze info beschikbaar is.

Ondertussen hebben we uiteraard onze eigen specifieke protocollen aangepast. U kan deze in bijlage terugvinden.

In het kort gelden volgende regels vanaf 9 juni:

Voor iedereen:

 • Indoor sporten is opnieuw toegelaten.
 • Sportactiviteiten in een georganiseerde context kunnen doorgaan in  een sportgroep van maximaal 50 personen indoor (vanaf 25 juni max. 100 personen), exclusief de begeleider(s).
 • Contact is toegestaan bij sportactiviteiten in georganiseerd verband in de mate dat dit noodzakelijk is door de aard van de sport (niet van toepassing voor tafeltennis).

Georganiseerde sportwedstrijden (competities, tornooien, interclubs, …) zijn toegelaten door de overheid, maar de VTTL heeft reeds eerder alle activiteiten, tornooien en wedstrijden van het seizoen 2020-2021 afgelast. Dus ten vroegste vanaf 1 juli zijn tornooien weer mogelijk !!!

Specifiek voor sportkampen en sportstages geldt:

Sportkampen kunnen doorgaan onder volgende voorwaarden:

 • Groepen van max 50 personen tot en met 24 juni (100 personen vanaf 25 juni), exclusief begeleiders en volgens de richtlijnen in het protocol voor sportkampen.
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven nergens afstand te bewaren en geen mondmasker te dragen. Personen vanaf 13 jaar kunnen ook sporten met contact voor zover de nodig is door de aard van de sport (niet van toepassing bij tafeltennis).
 • Begeleiding draagt mondmaskers.
 • Meerdaags aanbod: groepen blijven dezelfde tijdens aanbod.
 • Indoor lunchen is mogelijk, kleedkamergebruik is toegestaan.
 • Overnachtingen zijn niet mogelijk tot en met 24 juni, dit kan wel vanaf 25 juni.
 • De richtlijnen uit het protocol voor sportkampen voor kinderen en jongeren worden hierbij strikt opgevolgd.

Publiek is toegelaten onder volgende voorwaarden:

 • Bij sporttrainingen en wedstrijden kan steeds tot 1 persoon per deelnemer indien het gaat om deelnemers tot 18 jaar (indien van het zelfde huishouden), bij g-sporters of bij hulpbehoevenden.
 • Indoor, indien zittend, tot 200 personen (of 75% van CIRM indien dit lager is dan 200).

Algemeen geldt:

 • Indoor sportinfrastructuren mogen enkel open tussen 5u en 23u30.
 • Kleedkamers en douches blijven gesloten, behalve bij prof- en topsport, sportkampen en zwembaden.
 • Sportkantines kunnen openen volgens de richtlijnen in het protocol voor de horeca. Meer info vind je op de website heropstarthoreca.be.
 • Lokaal kunnen er strengere restricties gelden. Deze kan je nakijken op de website van jouw provincie of gemeente.

Op de officiële website van het federale crisiscentrum over het Coronavirus vind je de laatste federale maatregelen.

Vooruitblik op mogelijke versoepelingen

Vooruitblik op mogelijke versoepelingen op basis van de voorlopige communicatie vanuit het federale niveau na het overlegcomité van 11 mei (onder voorbehoud van gunstige corona-cijfers en eventuele wijzingen in de federale richtlijnen). Het verwachte federale MB zal hierbij mogelijks nog extra modaliteiten opleggen. Wij verduidelijken deze in een update van het basisprotocol sport en corona en de onderliggende protocollen van zodra dit MB beschikbaar is.

1 juli

De resterende beperkingen op sportactiviteiten worden opgeheven

De limieten voor publiek bij sportwedstrijden worden verruimd: Binnen tot 2.000 personen of 80% van de zaalcapaciteit (CIRM), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand

Vanaf 25 juni: Sport- en jeugdkampen kunnen voor maximaal 100 personen, overnachting is toegelaten.

30 juli

De limieten voor publiek bij sportwedstrijden worden verruimd: Binnen tot 3.000 personen of 100% van de zaalcapaciteit (CIRM), zittend, met mondmasker en op een veilige afstand

13 augustus

Massa-(sport)evenementen zijn buiten opnieuw toegelaten. Deelname gelinkt aan voorleggen vaccinatieattest of recente negatieve PCR-test.

(Eventuele) publiekslimieten nog te bepalen

1 september

Massa-(sport)evenementen zijn ook binnen opnieuw toegelaten. Deelname gelinkt aan voorleggen vaccinatieattest of recente negatieve PCR-test.

(Eventuele) publiekslimieten nog te bepalen

Geen restricties meer op jeugd- en sportkampen en sportstages.

 

Hou het veilig en hou je aan de regels !!!

 

 

LOGO SPORT VLAANDEREN