Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

European Team Championships 1ste kwalificatieronde

Onze nationale damesploeg speelt zondag in Spa een driehoekstornooi tegen Zwitserland en Israël om een ticket af te dwingen voor het EK landenteams. Voor België zullen Margo Degraef, Julie Van Hauwaert, Sara Devos en Lilou Massart in actie komen. Op deze pagina blijft u op de hoogte van de belangrijkste resultaten.

Zondag werkten onze meisjes de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden af. Zwitserland was de eerste tegenstander om 10 uur in Spa. Margo Degraef moest meteen heel diep graven in de openingsmatch, maar kon toch de zege pakken. Van Hauwaert ging jammer genoeg onderuit in de volgende wedstrijd. Het was aan Lilou Massart om de ploeg weer op voorsprong te brengen en dat deed ze ook! Maar het bleef spannend. Uiteindelijk kon Julie België de 3-2-zege schenken na een felbevochten wedstrijd tegen Doutaz.

Veel spanning
Later op de dag was Israël aan de beurt. Het werd weer een spannende ontmoeting. Opnieuw was er één speelster te sterk voor onze meisjes. Ditmaal was dat Kravchenko. Maar die twee overwinningen bleken niet genoeg voor Israël. Degraef, Van Hauwaert en Massart konden alledrie nog een zege pakken en dat bracht de eindstand op 3-2. België is nu geplaatst voor de tweede kwalificatiefase van het EK.

Na de landenwedstrijden werden de Gouden Paletten nog overhandigd aan Julie Van Hauwaert en Sara Devos. 

Speler(s): 
Margo Degraef
Sara Devos
Julie Van Hauwaert
Coach(es): 
Yannick Vostes
Datum: 
zaterdag, 15 oktober, 2022 tot zondag, 16 oktober, 2022
Plaats: 
La Fraineuse, Spa