Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

European Para Championships

Op de Europese Para-Kampioenschappen (G-sporters) te Helsingborg zijn we ondertussen toe aan de finales in het enkelspel. Niet geheel onverwacht traden daarbij twee Belgen aan. Laurens Devos en Florian van Acker strijden al enkele jaren mee aan de (wereld)top in hun categorie en waren dan ook afgezakt met ambitie.

Laurens verloor tot aan de finale nog geen setje. Enkel de Oekraïner Lev Kats stond nog in de weg voor een nieuwe titel. En ook deze wedstrijd werd knap met een 3-0 overwinning afgerond. Een nieuwe titel voor deze youngster aan zijn al indrukwekkende palmares.

Florian heeft het op weg naar de finale niet gemakkelijk gehad. In de kwartfinale werd een 0-1 achterstand al bij al vlot weggewerkt. In de halve finale leek hij op weg naar een vlotte zege, maar plots vocht de tegenstander serieus terug. Het werd uiteindelijk een belle, maar daarin bleek Florian opnieuw ijzersterk. In de finale moest hij nu voorbij de Hongaar Peter Palos, waartegen hij de laatste jaren al meermaals in actie kwam. En na een spannende wedstrijd kon Florian de zege binnenhalen. 

Ook de andere Belgen lieten van zich spreken. Bart Brands kon zich plaatsen voor de kwartfinales, waar hij na 3 spannende sets het onderspit moest delven tegen het tweede reekshoofd, de Duitser Valentin Baus. Ben Despineux kon zich plaatsen voor de 8ste finales, maar daar moest hij na 5 sets zijn meerdere erkennen in de Fransman Kevin Dourbecker. De 8ste finales was ook het eindstation voor Marc Ledoux. Andras Csonka bleek na 4 set de betere. Benjamin Marotte tenslotte streed voor wat hij waard was, maar geraakte niet door zijn poule.

Meer info: