Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

EK veteranen 2023

Datum: 
maandag, 26 juni, 2023 tot zaterdag, 1 juli, 2023
Plaats: 
Noorwegen

Het EVC 2023 wordt de laatste week van juni 2023 in Noorwegen gehouden. Het evenement vindt plaats in het Oslofjord Convention Center, in Sandefjord, net ten zuiden van Oslo. Een grote Belgische delegatie zal deelnemen. Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen.

De Belgische delegatie bestaat een mooie mix van veteranen: Willy Artels, Paul Damain, Jean Devillers, Mark Dirksen, Marc Dussart, George Focroulle, Marc Lambot, Marc Leroy, Cédric Merchez, Freddy Noukens, Virginia Stanescu, Francis Trefois, Benny Van Bogaert, Jean-Marie Van Rintel, Clement Vanstraelen, Christine Voue en Chantal Wellens.

Maandag 26 juni begon de strijd om de medailles. Cédric Merchez (+40) kon zijn EK-titel in het enkelspel niet verlengen. Hij sneuvelde in de kwartfinale. Marc Leroy (+50) maakte ook indruk, maar verloor in de tweede ronde op de hoofdtabel. Bij de +55 haalde Marc Lambot de hoofdtabel, maar in de eerste ronde ging hij jammer genoeg al onderuit. Willy Artels (+75) leverde enkele mooie prestaties. Zijn tornooi eindigde in het enkelspel in de tweede ronde.

Bij de vrouwen was Virginia Stanescu (+60) weer in grote vorm. Ze mikte op een medaille, maar verloor met 3-0 in de kwartfinale van Cornelia Bienstadt (Duitsland). Jammer voor Stanescu, die wellicht op een volgend veteranentornooi weer voor eremetaal zal gaan. Succes voor de Belgische delegatie was er wel in het dubbelspel. Cédric Merchez kon aan de zijde van de Duitser Maurice Mann zilver veroveren. Clément Vanstraelen (+85) speelde ook een schitterend tornooi en behaalde brons met de Duitser Peter Achenbach. 

De andere deelnemers gaven het beste van zichzelf en maakten vooral veel plezier en genoten van het tripje Noorwegen. 

 


LOGO SPORT VLAANDEREN