Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

EK Veteranen 2022

Datum: 
zaterdag, 25 juni, 2022 tot zaterdag, 2 juli, 2022
Plaats: 
Rimini, Italy

Het Europees kampioenschap veteranen (25 juni-2 juli) is van start gegaan in Rimini (Italië). Op deze pagina houden we u op de hoogte van de belangrijkste feiten.

We mochten een mooi moment meemaken tijdens de openingsceremonie. Vlaming Jef Janssens (93) van Nodo Ekeren werd er namelijk gehuldigd als oudste deelnemer van het toernooi. Een hele eer voor Jef. Nodo-voorzitter Bob Zwaenepoel, zelf ook deelnemer, was er als de kippen bij om dit moment op beeld vast te leggen. 53 Belgen waagden hun kans op dit Europees kampioenschap. 

Europese titel voor Merchez
Cédric Merchez kroonde zich tot Europees kampioen bij de +40-jarigen in 2019. Hij aasde op een nieuwe titel in Italië. De speler van Bon Secours raasde als een wervelwind door de enkelcompetitie. In de halve finale kende Merchez wel wat moeite met de Italiaan Giovanni-Maria Falcucci. Maar na vier felbevochten sets kon hij toch doorstoten naar de finale. Met de titel in zicht was er geen houden meer aan, Merchez blies de Pool Artur Daniel helemaal weg in de finale. In het dubbelspel kon Merchez samen met de Sloveen Tadej Vodusek ook nog brons veroveren. Gefeliciteerd Cédric!!

Zilver voor Husin
Bij de dames +70 keerde de Belgische delegatie eveneens met een medaille terug. Het was Elisabeth Husin die daar verantwoordelijk voor was. Samen met de Duitse Monika Hussmann behaalde ze zilver in het dubbelspel. De finale ging nipt verloren tegen het Hongaarse duo Magyar-Zacher.

 


LOGO SPORT VLAANDEREN