Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Youth Ranking: stand na het BK

Na het Belgische kampioenschap werd de youth ranking opnieuw berekend. In deze ranking worden alle uitslagen van de nationale jeugdcriteriums en het Belgisch kampioenschap mee in rekening genomen. De beste 12 spelers uit elke leeftijdsreeks krijgen de kans om zich in een finaletornooi te meten met de andere toppers in hun leeftijdsreeks. Belangrijk om weten is dat bij de kadetten het de gemengde reeks is die telt. Miniemen die hoog eindigen mogen kiezen of ze deelnemen aan de kadetten of de miniemenreeks. Hierdoor is het niet zeker dat alle kadetten in de top 12 zeker zijn van deelname aan het top 12 tornooi. Daarnaast mogen ook alleen maar spelers deelnemen aan de top 12 die deelgenomen hebben aan de nationale jeugdcriteriums.

Meisjes

Bij de meisjes junioren zijn er heel wat Vlaamse deelnemers met Sow Awa Carrasco (Nodo) als hoogste gerangschikte op plaats 3. Vanaf plaats 6 tot 10 zien we alleen maar Vlaamse dames met Sofie Van Meerbeek (Meerdaal), Jolien Beniers (Wenduine), Britt Buekers (Schulen), Liya Bouwens (Zandvoorde) en Fran Laenen (Zoersel). Met 6 Vlaamse dames in de top 12 zijn we dus vrij goed vertegenwoordigd. 

Bij de meisjes cadetten scoren we nog beter met 7 Vlaamse dames in de top 12. Hier hebben we niet alleen te maken met sterke spelers in de breedte, ook bovenaan het klassement pronken met Sara Devos (Lauwe) en Julie Van Hauwaert (Zandvoorde) 2 Vlaamse meisjes. Op nummer 7 volgt dan Fleur Desmet (Meulebeke). Vanaf plaats 9 is het allemaal VTTL dat de klok slaat met achtereenvolgens Lynn Van Houdt (Essenbeek), Lohren Ballings (Schulen), Lauren Boogers (Turnhout) en Nicole Buntinx (Schulen). Doordat hier de miniemen ook kans hebben om deel te nemen moeten Lauren Boogers en Nicole Buntinx nog afwachten of ze er effectief zij zijn in mei.

Iets minder meisjes uit Vlaanderen in de reeks meisjes miniemen. Maria Kovtoun (Lanaken) blijft na haar knappe zilveren medaille op het BK staan op plaats 2. Maithe Belmans (Geelse) stuntte ook met een halve finale en stijgt naar plaats nr. 5 op de ranking. Iets verderop staat Kseniya Myrzoyeva (Wielsbeke) op een sterke 7de plaats. Op plaats nr. 10 mag ook Manoe Labaere (Zandvoorde) nog dromen van een stunt op de top 12.

Bij de meisjes preminiemen komt Inthe Mermans plots binnen gevallen na haar halve finale op het BK. Zij staat nu op plaats 10. Boven haar vinden we nog enkele andere Vlaamse dames terug met Lotte Leysens (Geelse, 9de plaats), Lotte Nuyttens (Zandvoorde, 8ste plaats) en Evy Vandecasteele (Meulebeke, 5de plaats). Lessia Lewyckyj droomt van het podium aangezien ze als 1ste jaars preminiem nu op plaats nr. 2 staat.  Melissa Gyles en Kathe De Meyer moeten op plaats 13 en 14 hopen op een afzegging van een andere speelster. 

Jongens

Armoe troef in de breedte bij de jongens junioren. Enkel Olav Kosolosky (Sokah Hoboken) mag deelnemen aan de top 12, natuurlijk kan hij wel de nodige ambitie koesteren. Het is echter opvallend hoe weinig Vlaamse junioren er aanwezig zijn in onze nationale top.

Ook bij de kadetten is er niet al te veel beterschap met 3 deelnemers. Mathias Vanvinckenroye (Hoeselt) is de enige die mag hopen op een podiumplaats. Nu staat Mathias op plaats nr. 6. 2 plaatsen verder vinden we Felix Cuvelier (Gullegem) terug op plaats 8. Floris Surmont (Schulen) sluit de rij van de kadetten af op plaats 12 maar moet afwachten wat de miniemen doen. Nemen zij deel aan de kadetten of miniemenreeks?

Opnieuw wat beterschap bij de jongens miniemen waar we 4 spelers in de top 12 kunnen terug vinden. Beter nog, eentje van onze jongeren staat aan de leiding. Tom Closset (Diest) speelde een ongelooflijk sterk BK en voert de rangschikking aan. Michiel Nijst (Hasselt) zet zijn opmars van dit jaar verder en staat al op plaats 4. Na een sterk BK vinden we Per Gevers (Gierle) terug op plaats 8. Pepijn Surmont (Schulen) mag als 12 de nog net zijn kunnen tonen in mei.

Ook 4 Vlaamse toppers bij de jongens preminiemen. Opvallend is ook hier de 1ste plaats van VItja Lutsenko (Sokah Hoboken). Iets verderop vinden we Klaas Adriaenssen (Merksplas) terug op een 5de plaats. Thomas Vertommen (Schulen) speelde zich dit jaar in de kijker, hij staat als PM1 zeer mooi op plaats 8. Vince Wouters (Zoersel) zal zijn kunnen laten zien in mei vanuit positie 12.

 

Nee hoor, onze Vlaamse jeugd doet het zo slecht nog niet!

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar