Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

WK 2019

We naderen het einde van de wereldkampioenschappen. Op 28 april sluiten de dames het tornooi af met de finale van het dubbelspel (een strijd tussen Japan en China). Ondertussen werden enkele titels reeds uitgereikt.

Bij de dames weinig verrassingen met maar liefst 16 Aziatische dames bij de laatste 16, en 4 Chinese dames in de halve finale. Uiteindelijk was het Liu Shiwen, die na 2 verloren finales op voorgaande WK's, eindelijk voor de eerste keer de wereldtitel binnen kon halen. Zij haalde het in de finale na een spannende wedstrijd van Chen Meng. 

Bij de heren zijn er heel wat verrassingen te noteren. Zo staan in de finale niet de nummers 1 en 2 van de wereld. Het zijn ook geen twee Chinezen, wat ook al 16 jaar geleden was. En voor het eerst in 14 jaar kon een niet-Chinees een Chinees uitschakelen. Wie krijgen we dan wel in de finale? Titelverdediger Ma Long staat er wel. Na heel wat blessureleed lijkt hij net op tijd terug in topvorm om zijn titel te verdedigen. Hij neemt het in die finale verrassend op tegen de Zweed Mattias Falck. Van een verrassing gesproken... De finale wordt op 28 april gespeeld om 13.30 uur. Zeker iets om naar uit te kijken... 

De eerste titel werd vrijdag reeds uitgedeeld. Xu Xin en Liu Shiwen klopten in het gemengd dubbelspel het Japanse duo Yoshimura - Ishikawa. De titel bij de heren dubbel ging naar het Chinese duo Ma Long - Wang Chuqin. Zij namen in de finale de maat van het verrassende duo Ionescu Ovidiu - Robles Alvaro. Het geeft nogmaals aan dat in het dubbelspel alles mogelijk is. Want wie had nu gedacht dat een Roemeens-Spaans duo een zilveren medaille kon halen op dit WK? 

De Belgen...

Nathalie Marchetti en Margo Degraef konden knap hun kwalificatiepoule overleven en plaatsten zich zo voor de hoofdtabel. Margo Degraef verloor met 0-4 tegen Polcanova Sofia uit Oostenrijk, Nathalie Marchetti kon eveneens niet winnen tegen de Duitse Solja Petrissa. Lisa Lung kon haar sterke kwalificatiepoule niet overleven, ze verloor in 7 sets tegen de Russische Maria Malanina. Robin Devos had het niet makkelijk in zijn poule maar kon deze toch winnend afsluiten. Hij verloor in de 64ste finales tegen de Indiër Gnanasekaran met 0-4. Cedric Nuytinck was rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Hij won zijn eerste wedstrijd vrij vlot met 4-1 tegen Al-Jadai uit Saoedi-Arabië. Tegen de veteraan Vladimir Samsonov kende Cedric een moeilijke wedstrijd, het werd 4-0 voor de ervaren Wit-Rus.

In het gemengd dubbelspel konden Cedric Nuytinck en Lisa Lung de eerste ronde niet overleven, ze verloren met 11-9 in de zevende set tegen het Duitse duo Mittelham / Qiu. Zij schakelden in de voorrondes ook al Margo Degraef en Robin Devos uit. Bij de damesdubbel overleefden Margo en Lisa de kwalificaties. Zij verloren nadien in de eerste ronde van die hoofdtabel met 0-4 tegen Liu en Cheng uit Taiwan. Nathalie Marchetti overleefde met haar Zwitserse partner Reust de voorrondes niet. En in het herendubbelspel ten slotte zegevierden Robin Devos en Cedric Nuytinck in hun eerste ronde met 4-0 tegen Ursu en Putuntica uit Moldavië. Het topduo Pitchford en Groth bleek in de 16de finales te sterk voor onze heren, het werd 4-1 voor het Deens-Engelse duo.

Afbeelding(en): 
Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Lisa Lung
Margo Degraef
Nathalie Marchetti
Robin Devos
Datum: 
zondag, 21 april, 2019 tot zondag, 28 april, 2019
Plaats: 
Boedapest