Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Vier Belgen naar hoofdtabel in U21

Met Thibaut Darcis, Florian Cnudde, Eline Loyen en Lisa Lung hebben de verwachte namen zich gekwalificeerd voor de hoofdtabel van de U21 competitie. Florent Lambiet en Martin Allegro behoorden met hun reekshoofdstatuut sowieso al tot de beste 32 spelers bij de mannen. Morgenochtend barst de strijd helemaal los en wordt er met directe uitschakeling gespeeld. Benieuwd of Loyen en co. hun goede vorm kunnen doortrekken…

Geschreven door Ivan Crabbe

De U21 mochten de tweede dag op gang trekken in de De Haan. Eline Loyen was al gekwalificeerd voor de hoofdtabel (laatste 16) en zette dat nog eens extra in de verf door haar laatste wedstrijd met knap met 3-1 te winnen tegen de Française Lucie Gauthier. Dat belooft voor de rest van het toernooi. Lisa Lung kwam moeilijk op gang tegen Leili Mostafavi, een andere Française. De speelster van P.W. Diest kwam 2-1 achter maar leek het tij nog te kunnen keren in de vierde set. Machtpunten en setpunten volgende mekaar op in een zenuwslopende set die uiteindelijk op 19-21 voor Mostafavi eindigde. Een gemiste kans voor Lung, want nu moest ze hopen om als lucky loser uit de trommel te komen. Gelukkig was het lot ons landje goed gezind en treft de VTTL-speelster morgen het Japanse tweede reekshoofd Kyoka Kato. Marie Maesen, Nathalie Marchetti, Margo Degraef en Lindsay De Vos zijn uitgeschakeld.

Darcis stunt

Thibaut Darcis speelde uitstekend op de eerste dag. De Waal verraste de Zuid-Koreaanse verdediger Kim Doyub in vijf sets en kon daarna de lijn doortrekken tegen de Fransman Alexis Mommesin. Op de tweede dag moest hij na een korte match het onderspit delven tegen de Engelsman Helshan Weerasinghe, maar toch was de eerste plaats door de andere resultaten in de groep een feit. “Mijn doel was om me te kwalificeren voor de hoofdtabel en dat is gelukt”, aldus Darcis, die het morgen zal opnemen tegen de Tsjech Tomas Polansky. Florian Cnudde speelde ijzersterk en was enkel niet opgewassen tegen de Deen Claus Nielsen (WR 288). Op de hoofdtabel neemt de Brusselaar het op tegen Adam Szudi uit Hongarije. Valentin Pieraert en Jasper Merckx konden de uitschakeling niet afwenden. Er komen dus vier Belgen uit het kwalificatietoernooi bij de U21. Florent Lambiet en Martin Allegro waren als reekshoofd al geplaatst voor de hoofdtabel.

Meer informatie over de U21-competitie op deze links:

LOGO SPORT VLAANDEREN