Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nuytinck en Mityukova opnieuw aan het feest

Cédric Nuytinck en Daria Mityukova hebben zondag in Aalst hun Vlaamse titels met succes verdedigd bij de A’s. De toeschouwers in Sportcomplex Schotte mochten smullen van hoogstaand tafeltennis. Verschillende jonge talenten kwamen op de voorgrond. Wij geven u twee namen om te onthouden: Olav Kosolosky (kampioen heren B) en Michiel Nijst (kampioen heren E), met als joker Tom Closset, de zoon van…..

Geschreven door Ivan Crabbe

Na het ochtendgloren kon de strijd voor 161 deelnemers, verspreid over negen reeksen, beginnen in Aalst. De A-spelers bleven nog even in de wachtkamer. Pas na de middag moesten zij opdraven. Bij de heren A waren er slechts vier inschrijvingen. Yannick Maes moest door ziekte op het laatste moment afzeggen. Cedric Nuytinck, Laurens Devos, Kilomo Vitta en Tim Janssens waren de ‘vier musketiers’. Torenhoog favoriet Nuytinck nam een blitzstart tegen Janssens en stoomde op cruise control naar de zege. Ploegmaats Kilomo Vitta en Laurens Devos maakten er een mooie strijd van. De paralympische kampioen zat in de goede flow en smeerde Vitta een 4-1-nederlaag aan. ‘The Nuytinck show’ leek gewoon verder te gaan tegen Kilomo Vitta, maar plots brak er iets bij onze Belgische kampioen. Vitta was ontketend en denderde naar een stuntzege (4-2). Oei? een gouden kans voor Laurens Devos diende zich aan. Zelfs met een verliespartij tegen Nuytinck kon hij nog Vlaams kampioen worden. Nuytinck wou wel absoluut de puntjes op  de i zetten en speelde Devos helemaal zoek. Eén set kon de Antwerpenaar nog meegraaien, maar dat bleek net niet voldoende voor de Vlaamse titel. “Het was een lastig”, aldus Nuytinck. “De oudere ballen waren vooral de boosdoener. Ik heb daar al twee jaar niet mee gespeeld. Tegen Kilomo heb ik weinig kunnen klaarmaken. Het was een beetje over nadat ik aanvoelde dat ik niet op mijn beste niveau kon spelen. Spijtig, maar oké. Tegen Devos heb ik mij wel herpakt en gezocht naar de goede bal. Ik wou natuurlijk wel winnen en heb de knop omgedraaid. Ik moest 4-0 of 4-1 winnen, dus er zat toch wat druk op. Er volgde een goede start (3-0-voorsprong in sets) en daarna heb ik vrij vlot kunnen uitmaken. De titel is mooi meegenomen. Het is leuk om dit toernooi te spelen. Dit jaar was het ook in mijn eigen provincie. Veel vrienden zijn komen kijken en op deze manier wil ik die mensen ook iets teruggeven.”

Topjaar 2017
Robin Devos (A2) had competitieverplichtingen in Oostenrijk en kon niet aantreden in Aalst. We kregen dus geen clash der titanen te zien. Een spijtig zaak, dat beaamde Nuytinck. “Het is altijd leuk om nog eens een echte wedstrijd tegen mekaar te spelen. Ik hoop dat hij er volgend jaar kan bij zijn. Hij moest nu een competitiewedstrijd spelen in Oostenrijk en ik kan wel snappen dat hij daarvoor het VK laat schieten.”
Nuytinck wil nu scoren op het Belgisch kampioenschap. “2017 was een topjaar, maar ik heb niet het gevoel dat ik moet bevestigen. Iedereen weet dat ik een sterk seizoen achter de rug heb en ik sta nu een trapje hoger als de rest. Ik ga niet zeggen dat de titel al binnen is, maar ik heb al bewezen dat ik de nummer één ben. Mijn grootste focus ligt nu wel op de internationale wedstrijden. Na het BK vlieg ik bijvoorbeeld meteen naar Qatar. Persoonlijk gezien schat ik de Qatar Open daar toch veel hoger in”, besluit Nuytinck, die ook werd gehuldigd als Speler van het Jaar.

Met de afzegging van Lisa Lung was het toernooi bij de dames A wat onthoofd. Nathalie Marchetti moest ook nog eens in laatste instantie verstek laten gaan. Daria Mityukova, Eline Loyen en Margo Degraef konden dus met hun drietjes voor de titel strijden. Degraef had een slechte dag en kwam niet in het stuk voor. Mityukova en Loyen kruisten de degens voor de oppergaai. Loyen nam een zwakke start en kon Daria niet meer bedreigen. Opnieuw prijs dus voor Mityukova. Revanche op het BK?

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar