Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Nuytinck en Lambiet houden Belgische eer hoog

Cédric Nuytinck en Florent Lambiet hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales in het enkelspel. De andere Belgen zijn uitgeschakeld in deze competitie. Vooral voor Robin Devos was dat een grote teleurstelling.

Geschreven door Ivan Crabbe

Cédric Nuytinck - nummer één van België op de wereldranglijst - kwam vandaag voor het eerst in actie in het enkelspel. Met de grote vorm die hij in Frankrijk etaleert wordt er toch wat verwacht van de Oost-Vlaming. In z’n eerste wedstrijd kende hij alvast geen problemen met Ondrej Bajger. De Tsjech werd weggezet in de eerste set en zocht daarna zelf het decor op na een lange rally. Gevolg: een blessure en een zege voor onze landgenoot. De Zweed Viktor Brodd werd in de volgende ronde ook simpel opzijgezet. Nuytinck was supertevreden na de wedstrijd: “Ik had een goed gevoel tegen Brodd. Mijn slagen kwamen snel en had een goede controle. Hopelijk kan ik deze vorm nog even aanhouden. Het is een groot verschil met vorig jaar. Toen had ik door een blessure bijna niet kunnen trainen in de aanloop naar het toernooi. Morgen volgt een echte test tegen het eerste reekshoofd Omar Assar. Hij speelt ook in de Franse competitie en hij kent me wel goed. Ik denk wel dat hij met wat druk aan de tafel zal verschijnen, omdat hij weet dat ik in vorm ben. Als ik het publiek ook nog eens kan gebruiken, zit er zeker wat in.”

Florent Lambiet heeft de goede vorm ook te pakken. In de U21 maakt de Waal indruk, maar ook bij de seniores laat hij zich gelden. In de openingsronde werd het een zwaar gevecht tegen de Fransman Grégoire Jean (WR 224). De volle zeven sets had Florent nodig om het laken naar zich toe te trekken. Tegen de Duitser Dennis Klein liep het veel vlotter. Al snel stoomde Lambiet weg naar een 4-1-overwinning. Morgen om 15u50 staat de clash met de Fransman Abdel-Kader Salifou, zijn ploegmaat bij Logis Oudergem, op het programma. Lambiet blikt vooruit: “Ik speel hier momenteel heel goed. De match tegen Salifou is niet zo speciaal, ik bekijk het als elke andere match.”

Robin Devos, dertiende reekshoofd, kreeg na de uitschakeling in het dubbelspel opnieuw een ontgoocheling te verwerken. Het was een zwarte dag voor hem, want in de eerste ronde van het enkelspel ging de Antwerpenaar kopje-onder tegen de Tsjech Tomas Polansky. De wedstrijd begon nochtans niet slecht, maar gaandeweg verloor hij de greep op de wedstrijd. Uiteindelijk moest onze Belgische nummer twee de aftocht blazen na zes sets.

Jasper Merckx kon geen tweede keer stunten. Tegen de Rus Mikhail Paikov ging de Oost-Vlaming met 4-1 onderuit. Belgisch kampioen Lauric Jean is vaak in staat om enkele straffe toeren uit te halen. Ditmaal botste hij gewoon op een sterkere tegenstander, namelijk Hunor Szocs, de finalist van vorig jaar. Julien Indeherberg speelde een knap toernooi. Op de hoofdtabel kwam de Waal de Zweed Jon Persson (WR 93) tegen. Hij bleek net een maatje te groot. Martin Allegro had vanmorgen in de U21 al z’n kunnen getoond. Ook bij seniores speelde hij een sterke wedstrijd tegen de Hongaar Tamas Lakatos (WR 185). De Hongaar had veel moeite met z’n offensieve spel, maar kon uiteindelijk toch de overwinning in zes sets veiligstellen. We kunnen niet zeggen dat ze niet geknokt hebben onze Belgen. De tegenstanders waren gewoon net dat tikkeltje beter.

Bij de vrouwen was Eline Loyen onze enige Belgische vertegenwoordigster op de hoofdtabel. Haar tegenstandster was de Française Stéphanie Loeuilette (WR 199). Loyen vocht voor wat ze waard was, maar al snel was duidelijk dat ze een maatje te klein was. 4-0 was het harde verdict.

LOGO SPORT VLAANDEREN