Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Junior & Cadet Open Hongarije 2015

Junioren enkel

Zowel Margo Degraef als Eline Loyen overleefden de kwalificatiepoules. In de eerste ronde verloor Margo Degraef tegen een sterke Fang Sih-Han uit Taiwan. Eline Loyen en Lisa Lung verloren respectievelijk van de Duitse meisjes Saeger en Kaim. In het dubbelspel haalden Eline en Lisa de kwartfinale, daar verloren zij tegen het Taiwans duo Li en Lin met 3-1.

Laurens Devos kon zich als kadet (op internationaal vlak) plaatsen voor de hoofdtabel bij de junioren. In de eerste ronde verloor hij nipt tegen de Fransman Leo De Nodrest. Olav Kosolosky kon ook in zijn poule een wedstrijdje meepikken.

Junioren team

De junior meisjes moesten het in hun kwalificatiepoule opnemen tegen Engeland en Duitsland. Engeland werd vlot met 3-0 opzij gezet, zowel Lisa Lung, Eline Loyen en Margo Degraef legden een foutloos parcours af. Duitsland beloofde een moeilijkere tegenstander te worden. Eline Loyen verloor de openingswedstrijd met 3-2 van Wolf, waardoor er veel druk op de schouders kwam te staan van Lisa Lung. Zij bleef echter kalm en bracht België vlot langszij tegen Bundesmann. Margo Degraef bracht België langszij na een 3-1 zege tegen Faljic. Lisa Had het in haar laatste wedstrijd niet makkelijk om de klus te klaren tegen een sterke Wolf, maar kon een 2-1 achterstand toch ombuigen en zo plaatsten de meisjes zich voor de kwartfinales. In deze kwartfinales kwamen ze uit tegen het tweede reekshoofd Wit-Rusland. Lisa Lung begon met een knappe en felbevochten 3-2 zege tegen Trigolos, het nummer 13 van Europa bij de juniores. Eline Loyen zorgde in de tweede wedstrijd voor een ferme stunt door te winnen tegen verdedigster Nikitchanka (nummer 6 van Europa). Margo Degraef verloor haar derde wedstrijd, waardoor het 2-1 werd. In de strijd tussen de eerste speelsters haalde Lisa het ook van Nikitchanke, waardoor belgië zich verzekerde van een medaille. In de halve finales was het Aziatisch trio Lin (TPE), Kato (JAP) en Nagasaki (JAP) te sterk voor onze Belgische meisjes. Het werd 3-1 in het nadeel van België. Margo Degraef kon de eer redden door te winnen van Nagasaki.

Kadetten team

Onze Belgische kadetten (Laurens Devos en Olav Kosolosky) waren als 14de reekshoofd ingedeeld in een poule met Polen en Slovenië. Slovenië werd vlot aan de kant gezet, enkel in de dubbel hadden de jongens het niet makkelijk, maar konden toch aan het langste eind trekken. Tegen Polen opende Olav met een erg knappe zege tegen leeftijdsgenoot Kulczycki, iemand die ook al op de Euominichamps toonde bij de besten van Europa te horen. Laurens Devos had niet veel moeite met de Poolse nummer 2 Zandecki. Uiteindelijk werd ook het dubbelspel gewonnen, waardoor er voor een kleine stunt gezorgd werd. Een groetere stunt volgde in de achtste finales waar met 3-2 gewonnen werd van Duitsland, zowel Olav als Laurens konden winnen van Fadeev en opnieuw werd ook de dubbel gewonnen. In de kwartfinale namen de jongens het op tegen Taiwan, het eerste reekshoofd. Deze wedstrijd werd met 3-1 verloren, Laurens Devos zorgde voor een winstmatch. Een heuse stunt had er zeker ingezeten, na twee nipt verloren wedstrijden, maar onze kadettenploeg mist nog de nodige ervaring om dit soort wedstrijden winnend af te sluiten. Toch een positief tornooi voor de kadettenploeg. http://www.ittf.com/_front_page/ittf_full_story1.asp?ID=42091&Competition_ID=2605&

Kadetten enkel

Laurens Devos was als 16de reekshoofd rechtstreeks gepaatst voor de hoofdtabel. Hij won zijn eerste wedstrijd nipt met 3-2 tegen Wang uit Taiwan. In de tweede ronde kon hij een 1-0 6-3 achterstand ombuigen in 3-1 winst tegen de Hongaar Both. De Japanner Uda (reekshoofd nummer 1) was in de achtste finales iets te sterk voor Laurens, al zat er zeker meer in: 10-12, 9-11, 10-12. Olav Kosolosky won in zijn poule van de Italiaan Gualdi met 3-1. Hij verbaasde ook vriend en vijand toen hij met 3-0 won tegen het eerste reekshoofd van de kwalificaties Wang Chien-Chih uit Taiwan. In de eerste ronde speelde Olav een degelijke wedstrijd tegen de hoger gerangschikte Hongaar Juhasz, maar moest in de vijfde en beslissende set toch de duimen leggen voor de Hongaar.

Afbeelding(en): 
Speler(s): 
Eline Loyen
Laurens Devos
Lisa Lung
Margo Degraef
Olav Kosolosky
Coach(es): 
Carlo Agnello
Datum: 
woensdag, 4 november, 2015 tot zondag, 8 november, 2015
Plaats: 
Arena Savaria, Sugár u. 18, H-9700 Szombathely, Hongarije