Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Junior & Cadet Open België 2018

Junioren 

Laurens Devos en Olav Kosolosky wonnen beiden hun poule in Spa. Dit was geen simpele opdracht gezien de sterkte van de poules, Laurens won onder meer tegen de Fransman Hamache en de Portugees Bessa. Olav Kosolosky zegevierde tegen de Fransman Doyen en de hoger gerangschikte Portugees Amorim. De loting was de jonge Vlamingen echter niet gunstig gezind, Laurens moet het in de eerste ronde onmiddellijk opnemen tegen het tweede reekshoofde, de Portugees Francisco, hij verloor met 4-2. Olav kreeg de Fransman Hamache tegenover zich, het werd 4-1 voor de Fransman.

In het dubbelspel speelden Olav en Laurens inde achtste finales een erg knappe wedstrijd tegen het Franse duo Picard en Zheng, het werd 11-9 in de vijfde set voor de Belgen. De kwartfinale werd vlot gewonnen. In de halve finale bleek het Japanse duo Asuzo en Takiwa te sterk, waardoor Laurens en Olav met brons moesten genoegen nemen.

In de teamcompetitie overtuigden Laurens Devos, Olav Kosolosky en Quentin Jacques. Ze wonnen vlot hun poule. In de halve finale verloor de Belgische ploeg met 2-3 tegen Spanje. Laurens Devos was goed voor beide overwinningen en bleef zo ongeslagen in de teamcompetitie. De Belgische junioren moesten dus genoegen nemen met een bronzen medaille.

Kadetten

De miniemen van de topsportschool speelden voor de gelegenheid de teamcompetitie bij de kadetten. Enkel het eerste team van elke poule ging door naar de kwartfinales, de Vlaamse spelers konden enkele mooie wedstrijden spelen, maar poulewinst zat er niet in. 

Julie Van Hauwaert kon in het enkelspel knap haar kwalificatiepoule overleven. In de eerste ronde van de hoofdtabelbij de kadetten bleek de Hongaarse Tolgyes te sterk. Ook Elijah Rivera Lafargue kon zijn kwalificatiepoule overleven, hij sneuvelde in de eerste ronde tegen de Fransman Rakotoarimanana met 1-3. Sara Devos en Tom Closset haalden de hoofdtabel niet.

Hopes

Bij de hopes verloor Tom Closset in de kwartfinale tegen de Rus Bukreev.

Afbeelding(en): 
Speler(s): 
Elijah Rivera Lafargue
Julie Van Hauwaert
Laurens Devos
Olav Kosolosky
Sara Devos
Tom Closset
Coach(es): 
Nina Kolarova
Carlo Agnello
Datum: 
woensdag, 18 april, 2018 tot zondag, 22 april, 2018
Plaats: 
La Fraineuse, Avenue Amédée Hesse 41/A, 4900 Spa

LOGO SPORT VLAANDEREN      logo Ethias      logo Tibhar