Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Europese Kampioenschappen 2017

Deze week wordt het Europees kampioenschap teams in Luxemburg (13-17 september) gespeeld. Beide nationale ploegen komen uit in de Challenge divisie (tweede klasse).

Heren

De heren, met Cedric Nuytinck, Robin Devos en Florent Lambiet in de ploeg, wonnen hun eerste wedstrijd vlot met 3-0 tegen Estland. Tegen het nummer twee van de poule, Hongarije, werd het een ware thriller. De Belgen, deze keer Martin Allegro in de plaats van Robin Devos, wonnen na een lange strijd met 3-2, dankzij 2 overwinningen van Cedric Nuytinck en 1 overwinning van Florent Lambiet (op 2-2 won Florent met 12-10 in de vijfde set). Ook de laatste poulewedstrijd werd vlot gewonnen tegen Finland, zonder kopman Benedek Olah, met 3-0 dankzij overwinningen van Robin Devos, Cedric Nuytinck en Florent Lambiet.

In de kwartfinale van de tweede divisie wonnen de Belgen (Cedric Nuytinck, Florent Lambiet en Robin Devos) met 3-1 van Tsjechië. België kon opnieuw rekenen op een erg sterke Cedric Nuytinck die 2 wedstrijden winnend kon afsluiten. Florent Lambiet zorgde voor het derde Belgische punt. In de halve finales werd met 1-3 verloren van Denemarken. Cedric won tegen Anders Lind, maar Florent Labiet en Martin Allegro konden niet zegevieren. Cedric Nuytinck moest ook zijn meerdere erkennen in de Deense kopman, hij verloor met 0-3. In de plaatsingswedstrijd voor de 19de plaats won België, met Florent Lambiet, Martin Allegro en Robin Devos in de ploeg uiteindelijk nog met 3-1 van Hongarije. Cedric Nuytinck kreeg rust voor deze wedstrijd.

Dames

De dames konden hun eerste poulewedstrijd winnend afsluiten, ze haalden het met 3-1 van Denemarken. In de tweede poulewedstrijd verloren Lisa Lung, Nathalie Marchetti en Margo Degraef met 0-3 van het sterke Servië. De dames verloren hun laatste poulewedstrijd met 1-3 tegen het sterke Italië, Margo Degraef zorgde op positie 3 voor de Belgische eerredder. 

De dames wonnen ook hun eerste plaatsingswedstrijd (plaatsen 25 tot 32) tegen Finland met 3-1, de drie meisjes zorgen elk voor 1 punt. De Belgische dames konden met 3-0 winnen tegen Wales, voornamelijk de 3-2 overwinning van Lisa Lung tegen de nummer 1 uit Wales Charlotte Carey was erg knap. In de strijd om de 25ste plaats konden Margo Degraef, Lisa Lung en Nathalie Marchetti nog knap winnen van Griekenland met 3-1.

Speler(s): 
Cedric Nuytinck
Lisa Lung
Margo Degraef
Nathalie Marchetti
Robin Devos
Coach(es): 
Ferenc Karsai
Nina Kolarova
Delegatieleider: 
Jacques Denys
Datum: 
woensdag, 13 september, 2017 tot zondag, 17 september, 2017
Plaats: 
Luxemburg

 


LOGO SPORT VLAANDEREN