Vlaamse Tafeltennisliga

Volg ons op FacebookMijn VTTL account

Bouwen richting volgend seizoen

Vorige week werd het Europees jeugdkampioenschap te Zagreb geannuleerd. Zo kunnen onze jeugdspelers hun goede vorm niet tentoonstellen op het Europese toneel. Zelfzeker trainen ze richting het komende seizoen. “We werken nu vooral technisch, doorheen het drukke seizoen hebben we hier minder tijd voor”, bevestigt trainer Carlo Agnello.

13:08. De spelers maken zich klaar voor hun tweede trainingssessie van de dag. Tafeltennisclub P.W. Diest ontvangt onze jeugdspelers voor een ministage. Het niveau in de trainingsgroep ligt hoog. Dat bevestigen de Europese rankings, elk in hun leeftijdscategorie: Gabrielius Camara (9), Awa Sow (71), Julie Van Hauwaert (165), Tom Closset (166) en Sara Devos (249). Per Gevers, Ward Poel, Djem Backx, Jean Lauric, Jasper Merckx, Wouter Devue, Vitja Lutsenko en Romain Gaspar vervolledigen de trainingsgroep. Zo heeft de ministage ook een internationaal karakter.

Trainers Carlo Agnello en David Henkens onderhouden de goede vorm van de jeugdspelers. Carlo Agnello bevestigt het belang van de ministages: “Dit seizoen zijn er geen internationale toernooien meer, maar dat betekent niet dat we het seizoen rustig afsluiten. Omdat het EK in Zagreb geannuleerd is, hebben we meer tijd voor trainingen in te lassen. We kunnen de spelers meer individueel begeleiden en de techniek bijschaven. De ministage verloopt in ideale omstandigheden. Zo bouwen we richting volgend seizoen.”

De 3-daagse stage in Diest is de derde en laatste ministage van het seizoen. Na de stage beëindigen de jeugdspelers het seizoen. Ze nemen twee weken vakantie, voordat ze begin augustus hervatten in Leuven. Na de seizoenstart gaan ze drie weken naar Oostende voor de jaarlijkse voorbereidingsstage.